PSD Suceava susține că ministrul Transporturilor și-a anunțat „susținerea totală” pentru legătura pe calea ferată între Cernăuți și Suceava


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava a anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, că ministrul Transporturilor, Răzavan Cuc, susține realizarea legăturii pe calea ferată între Cernăuți și Suceava.

În comunicat, departamentul de comunicare al PSD Suceava arată că în cadrul vizitei făcute de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a  evaluat unele obiective și a rezolvat unele probleme ce aparțin ministerului pe care îl coordonează.

PSD Suceava precizează că ministrul Transporturilor, a inspectat situația lucrărilor pe DN 2 (între Suceava și Fălticeni), DN 2E (între Spătătești și Păltinoasa), DN 17B (între Vatra Dornei și Chiril),      DN 18 (sectoarele 3 și 4 între Iacobeni și limita cu județul Maramureș –  pentru care ministrul a dat asigurări că există finanțarea necesară, iar constructorul a garantat finalizarea lucrărilor până la finalul anului 2018). Același ministru a anunțat devansarea termenelor din Master Planul General de Transporturi cu privire la autostrada Târgu  Mureș – Iași și lansarea procedurii pentru proiectarea și execuția acestei lucrări până la sfârșitul acestui an susține PSD Suceava.

„De asemenea, ministrul Transportului și-a anunțat susținerea totală pentru realizarea legăturii pe calea ferată între Cernăuți și Suceava”, se arată în comunicat.

Deschiderea unei legături pe calea ferată între Cernăuți și Suceava a fost solicitată de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, încă din luna iunie, iar după mai multe discuții între partea română și cea ucraineană prin care s-au convenit aspectele legate de introducerea unei perechi de trenuri pe această rută, proiectul s-a blocat.

Reprezentanții regiunii Cernăuți au solicitat, prin Consulatul României de la Cernăuți, o întâlnire în Vama Siret pentru reluarea discuțiilor și deblocarea proiectului, iar ambasadorul Ucrainei la București s-a pronunțat la Suceava pentru punerea în aplicare a acestui proiect.


Intră acum și în grupul de