Acasă Actualitate Termica nu exclude varianta achizitionarii de gaz metan sau pacura pentru functionarea...

Termica nu exclude varianta achizitionarii de gaz metan sau pacura pentru functionarea termocentralei din Suceava


Intră acum și în grupul de

În urma prezentarii ofertelor financiare la licitatia de joi, ce a avut loc la sediul SC Termica SA Suceava , conducerea unitatii nu doreste sa semneze vreun contract dupa ce a constatat ca pretul la carbune este de trei ori mai mare fata de cel de anul trecut. Astfel, din cele trei loturi de câte 60.000 de tone fiecare, doua au fost ofertate de firma Global International 2000 Bucuresti, care a cerut un pret de 265 de dolari/tona de huila, fara TVA. Pentru vânzarea celui de-al treilea lot de carbune au existat doua oferte la acelasi pret, de 322,5 dolari/tona, fara TVA, una apartinând firmei Carbotix Carbony Bucuresti, iar a doua firmei Doriasi Iasi.

Constantin Placinta, directorul general al SC Termica SA Suceava a precizat ca  unitatea va încerca sa negocieze direct pentru achizitionarea necesarului de carbune pentru iarna viitoare, iar daca nu se va reusi obtinerea unui pret convenabil se vor cauta si alte solutii. Acesta a mentionat ca nici bugetul institutiei nu permite achizitionarea de carbune la aceste preturi, prognozând un pret al huilei de 150 de dolari/tona, fara TVA. „Pretul cerut este de doua ori mai mare fata de cel preconizat si de trei ori si ceva mai mare decât anul trecut”, a spus directorul Placinta . Potrivit acestuia nu este exclusa nici varianta achizitionarii de gaz metan sau pacura, termocentrala din Suceava putând functiona si cu aceste doua tipuri de combustibil.



Termica SA Suceava mai are în stoc 50.000 de tone de huila si 5.000 de tone de pacura, cantitate suficienta pentru o luna si jumatate de iarna nu foarte friguroasa. 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version