Fotbal : Uimitor ! O echipa din Anglia incepe sezonul cu -30 de puncte


Intră acum și în grupul de

Gruparea Luton Town, care în prezent evolueza în divizia a patra din Anglia, a fost penalizata cu 30 de puncte în urma datoriilor financiare pe care le-a acumulat catre Liga de Fotbal din Albion.

„Am încercat ca tot ceea ce am facut sa fie deschis si onest si am avut încrdere în autoritati. Din pacate suporterii nostri au fost înca odata dezamagiti. Onestia si dreptatea nu sunt apreciate deloc de catre autoritatile fotbalistice, care sustin ca vor sa faca ordine în sport”, a declarat directorul clubului englez, Stephen Browne.

Formatia de pe Kenilworth Road era deja penalizata cu 10 puncte de catre Federatie, dupa ce a fost gasita vinovata de mituirea agentilor cu ajutorul unor persoane intermediare. A doua sanctiune, de 20 de puncte, a venit în urma incapacitatii clubului de a rezolva problemele financiare cu care acesta se confrunta, iar Liga de Fotbal a subliniat faptul ca este a treia oara în 10 ani cand Luton a fost într-o astfel de situatie.

Noua companie care va prelua pe Luton va fi nevoita sa accepte si pedeapsa suplimentara de 20 de puncte, pentru a înscrie echipa în campionat. Oficialii echipei britanice vor depune un memoriu împotriva pedepsei care s-a dat împotriva lui Luton, iar cazul va fi judecat saptamâna viitoare. Seful Ligii de Fotbal din Anglia, Brian Mawhinney, a declarat ca s-a impus o astfel de decizie în cazul celor de la Luton: „Prima responsibilitae a conducerii este aceea de a proteja integritatea competitiilor”. 


Intră acum și în grupul de