Guvernul sprijina investitiile in domeniul energetic, pentru incurajarea utilizarii surselor regenerabile de energie


Intră acum și în grupul de

Guvernul a aprobat printr-o hotarâre, schema de ajutor de stat regional privind valorificarea resurselor regenerabile de energie, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de Presa al Guvernului.

„Este elementul concret prin care Guvernul sprijina investitiile în domeniul  energetic, pentru încurajarea utilizarii surselor regenerabile de energie” a afirmat premierul Calin Popescu- Tariceanu.

Obiectivul acestor masuri este sustinerea operatorilor economici pentru realizarea investitiilor initiale în vederea valorificarii resurselor regenerabile de energie – surse solare, eoliene, hidroenergetice, biomasa, etc.

Schema de ajutor de stat regional aprobata se adreseaza operatorilor economici, întreprinderi mari, mijlocii si mici care realizeaza astfel de investitii, în oricare din cele opt regiuni de dezvoltare ale României.

Beneficiaza de aceasta schema de ajutor proiectele ale caror costuri nu depasesc 50 de milioane de euro.

Bugetul total estimat alocat schemei este de 200 de milioane de euro, pâna la sfârsitul anului 2012. Aproximativ 170 de milioane reprezinta fondurile europene nerambursabile asigurate prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si aproximativ 30 de milioane de euro cofinantare asigurata de la buget.

Valoarea maxima a finantarii nu poate depasi 40% din totalul cheltuielilor eligibile în regiunea Bucuresti-Ilfov si 50% în celelalte 7 regiuni de dezvoltare.


Intră acum și în grupul de