Prima intrunire regionala, de dupa alegerile locale, a A.Co.R


Intră acum și în grupul de

Asociatia Comunelor din România (A.Co.R.), a organizat, la finele saptamânii trecute, la Vatra Dornei,  adunarea trimestriala a Consiliului Director al filialelor judetene din Moldova. A fost prima întrunire de dupa alegerile locale din iunie 2008, multi dintre noii primari de comune fiind convocati în premiera în acest organism. Filiala Suceava a organizat aceasta întrunire regionala, la care au participat reprezentantii a peste 110 de localitati rurale din judetele: Suceava, Iasi, Botosani, Neamt, Vaslui si Bacau. Cei peste 110 primari au aflat mai multe noutati legislative, dar si amanunte privind modalitatile de accesare a fondurilor europene de la reprezentanti ai Agentiei de Dezvoltare Nord Est si de la directorul general al Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Eugen Ticau.

„Putem spune ca acest Consiliu Director al filialelor judetene A.Co.R. din Moldova a reprezentat si un prim pas în vederea stabilirii  cadrului necesar cresterii competitivitatii actului de administratie publica locala si încurajarii investitilor cu fonduri europene, în special, dupa recentele alegeri locale, dar si pentru perioada 2008-2013. Consideram ca trebuie urgentata dezvoltarea mediului rural românesc”, a declarat presedintele Filialei judetene A.Co.R. Suceava, Vasile Cozan.

Manifestarea a ridicat un interes deosebit din partea primarilor de comune, lucru care se dovedeste prin numarul participantilor care a depasit cifra de 100.

În timpul lucrarilor sedintei ACoR, primarii comunelor din judetele Moldovei si-au ales presedintii filialelor ACoR.

La eveniment au mai participat si Emil Dragici, presedinte al ACoR la nivel National si prim-vicepresedintele Mariana Gîju. 


Intră acum și în grupul de