O firmă din Pitești va stabili în următoarele trei luni dacă în Suceava se va putea realiza sens unic de la intrarea în municipiu


Intră acum și în grupul de

O firmă din Pitești va realiza studiul de trafic din municipiul Suceava după ce a câștigat licitația organizată de municipalitate.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că pentru realizara sensului unic la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni este nevoie de un studiu de trafic.

El a menționat că municipalitatea, pentru a putea accesa fondurile europene necesarea achiziției de autobuze electrice, este obligată să realizeze acest studiu de trafic.

„Facem studiul de trafic și sperăm că ne va da răspunsul și la problema pe care vrem să o clarificăm legată de sensul unic pe axul principal”, a spus Lungu.

El a arătat că valoarea licitației a fost de 113.684 de lei, iar firma care a câștigat licitația, Sigma Mobility Engineering din Pitești a câștigat cu oferta cea mai mică, respectiv 54.500 de lei.

Primarul a adăgat că studiul de trafic urmează să fie realizat în decurs de trei luni și că acest studiu va stabili dacă este fezabil proiectul introducerii sensului unic pe trei benzi la intrarea în municipiul Suceava, iar unul să fie destinat autobuzelor.

El a arătat că se analizează un sens unic de la intrarea în municipiul Suceava ca sens de intrare, de la intersecția cu Calea Obcinilor până la sensul giratoriu din centrul orașului. Pe acest traseu vor fi trei benzi pe un sens, iar o bandă pentru autobuze și pentru urgențe în sens opus. Totodată, ar urma să fie amenajată și o pistă pentru biciclete.

De la sensul giratoriu din central orașului sensul invers va fi pe strada Nicolae Bălcescu, Mărășești, George Enescu, până la ieșirea din Suceava, iar străzile adiacente vor fi puncte de legătură între cele două zone de sens unic.


Intră acum și în grupul de