Peste o sută de poliţişti suceveni au fost angrenați într-o acțiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe arterele de circulaţie din zona școlilor

Peste o sută de poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră, dar şi poliţişti de ordine publică avizaţi să desfăşoare activităţi de poliţie rutieră au fost angrenaţi, miercuri, alături de poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii în activităţi de creştere a gradului de siguranţă rutieră pe arterele de circulaţie din zona unităţilor de învăţământ.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, au fost monitorizate trecerile de pietoni din zona şcolilor şi s-au desfăşurat activităţi de fluidizare a traficului şi de responsabilizare a şoferilor cu privire la comportamentul şi conduita preventivă ce trebuie adoptate în aceste zone.

De asemenea, poliţiştii au participat şi la activităţi interactive la clase, promovând recomandări privind circulaţia pe drumurile publice atât în calitate de pietoni, dar şi în contextul călătoriei cu mijloacele de transport în comun  sau alte vehicule. Un segment aparte al discuţiilor l-au reprezentat recomandările privind deplasarea pe bicicletă şi utilizarea unor diverse alte dispozitive pentru distracţie, precum role sau skateboard-uri.

 

Mai mult, pentru sensibilizarea şi responsabilizarea participanţilor la trafic cu privire la siguranţa rutieră, tot miercuri, a fost derulată o acţiune de amploare, în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, Biroul Asigurătorilor Auto din România, Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor și Recrex Suceava.

„Acţiunea s-a derulat sub sloganul <<FII TREAZ LA VOLAN!>>. Mesajul nu induce doar recomandări cu privire la interdicţia consumului de băuturi alcoolice, fiind unul de responsabilizare cu privire la toate aspectele pe care trebuie să şi le asume un conducător auto atunci când se află în trafic. Acţiunile au fost desfăşurate în echipe mixte formate din poliţişti şi reprezentanţi ai partenerilor”, a precizat IPJ Suceava.

Sursa citată a arătat că între orele 10.00 și 12.00, în zona Şcheia, de la intrarea în municipiul Suceava dinspre Gura Humorului au fost oprite peste 100 de vehicule, conducătorii auto fiind instruiţi cu privire la normele rutiere ce trebuie respectate în condiţiile în care, în continuare cauzele principale de producere a accidentelor rutiere sunt viteza excesivă, indisciplina pietonală şi neacordarea de prioritate pietonilor, indisciplina rutieră a bicicliştilor şi mopediştilor, consumul de alcool.

Ulterior, între orele 12 – 13.00 poliţiştii şi partenerii au acţionat în zona trecerilor de pietoni din proximitatea unităţilor de învăţământ.

Astfel, au fost distribuite peste 200 de materiale preventive elevilor, părinţilor care veneau să îşi ia copiii de la şcoală, dar şi şoferilor cărora li s-a recomandat să manifeste o atenţie sporită în zona unităţilor şcolare.

„Îmbucurător este că în urma acestor acţiuni nu s-a înregistrat nici un eveniment rutier cu implicarea elevilor sau petrecut în zona unităţilor şcolare. Acţiunile vor continua şi în zilele viitoare, siguranţa în şcoli şi siguranţa elevilor fiind o priorităţi ale Poliţiei Române”, a menționat IPJ Suceava.

 

loading...