FC Cetatea : Cetatea cauta un junior de valoare


Intră acum și în grupul de

Conducerea gruparii de pe Areni studiaza în aceste zile piata de transferuri în vederea achizitionarii unui junior care sa candideze cu sanse reale la un post de titular în cadrul trupei pregatite de Marian Pana.

Dupa o perioada în care stafful tehnic a studiat diferite variante din propria pepiniera, oficialii formatiei sucevene au decis sa-si îndrepte atentia spre ograda altor cluburi, în incercarea de a asigura o conditie impusa prin regulament echipelor din liga secunda: titularizarea unui fotbalist aflat la vârsta junioratului pe întreg parcursul unui meci.

Mandatat cu rezolvarea acestei probleme strigente, presedintele “galben-albastrilor”, Dumitru Moldovan, a luat în calcul împrumutul mai multor internationali de juniori, printre jucatorii vizati în aceasta vara fiind fundasii Catalin Savin si Sergiu Muth, de la Gaz Metan Medias, sau mijlocasul iesean Alexandru Buhusi.

Variantele Muth si Savin au cazut

Desi au demarat negocieri pe ambele fronturi, conducatorii suceveni s-au vazut nevoiti sa renunte la una din piste, dupa ce gruparea din Medias a anuntat ca Savin are sanse mari sa fie cedat la Transil Târgu Mures, în timp ce Muth este foarte aproape de un transfer la FC Botosani. Încetarea negocierilor cu formatia ardeleana nu pare sa-l îngrijoreze însa pe antrenorul Marian Pana, care îsi doreste mai degraba un junior cu profil ofensiv. “Era destul de riscant pentru mine, ca antrenor, sa titularizez un junior în centrul apararii”, a motivat scurt tehnicianul Cetatii.

Sucevenii insista pentru împrumutul lui Buhusi

Oficialii suceveni spera însa sa obtina împrumutul lui Alexandru Buhusi. Desi a început pregatirea de vara alaturi de prima echipa, jucatorul iesean are sanse minime de a prinde un loc în lotul cu care Poli va aborda viitorul sezon de Liga I.

“Buhusi si-a exprimat dorinta de a evolua la Cetatea. Eu sunt încrezator ca oficialii iesenii vor oferi unda verde acestui împrumut, având în vedere si relatiile bune care exista între cele doua cluburi”, a precizat presedintele gruparii sucevene, Dumitru Moldovan.  

Solutii putine în propria ograda

La antrenamentele conduse de Marian Pana sunt prezenti în acest moment patru juniori: Vlad Stanescu, Razvan Breniuc, Alexandru Moldovan si Simion Zaharie, ultimul fiind adus în aceasta vara de la Bucovina Radauti. Numarul lor s-ar putea reduce însa la trei dupa ce fundasul Breniuc a intrat în dizgratia tehnicianului sucevean din pricina “atitudinii indolente” afisata pe parcursul ultimelor antrenamente. În aceste conditii, principalul favorit la un post de titular pare sa fie Vlad Stanescu, care ar putea evolua ca mijlocas dreapta în formula de start cu care “galben-albastrii” vor ataca viitorul sezon.


Intră acum și în grupul de