Gheorghe Flutur incearca sa revigoreze relatia dintre Suceava si Cernauti


Intră acum și în grupul de

Seful Administratiei Regionale Cernauti, Vladimir Culis si presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, au cazut de acord sa organizeze în scurt timp o sedinta comuna a celor doua consilii unde sa fie stabilite colaborari în mai multe domenii. Gheorghe Flutur a fost prezent vineri, la Cernauti, la o întâlnire oficiala pe care a avut-o cu seful Administratiei Regionale din Cernauti, Vladimir Culis, ocazie cu care s-a stabilit organizarea unei sedinte comune la care sa participe consilierii judeteni suceveni si consilierii regionali din Cernauti, unde vor fi stabilite domenii de colaborare pe mai multe paliere de interes reciproc.  

Presedintele CJ Suceava a spus la scurt timp dupa terminarea discutiilor ca, în principal, se vor stabili mai multe proiecte transfrontaliere, de colaborare în domeniile cultural, economic, de afaceri si în turism.  În ceea ce priveste aceasta sedinta comuna, Ministerul Afacerilor Externe român va fi informat privind data de desfasurare si tematica abordata, a mai spus presedintele CJ Suceava. Totodata, Gheorghe Flutur a subliniat ca unul dintre subiectele importante dezbatute este cel privind infrastructura rutiera în zona, în special pe coridorul IX. „În Ucraina, anul acesta este anul investitiilor în drumuri si sunt foarte interesati în modernizarea culoarului de transport IX”, a mai spus Gheorghe Flutur. Acesta a precizat ca va face lobby pentru o întâlnire, la Suceava, între reprezentanti ai ministerelor Transporturilor din ambele tari, care sa discute despre modernizarea infrastructurii rutiere din zona.

Gheorghe Flutur a mai spus ca ambele parti au convenit sa identifice surse de finantare pentru modernizarea punctelor de frontiera de la Izvoarele Sucevei si Vicovu de Sus, ultimul urmând sa fie accesibil si transportului international de marfuri.

Presedintele CJ Suceava a mentionat ca în luna octombrie, reprezentantii CJ Suceava vor participa, la Cernauti, la manifestarile prilejuite de împlinirea a 600 de ani de atestare a orasului Cernauti.


Intră acum și în grupul de