Un tânăr din Vicovu de Sus, fără permis, a furat mașina tatălui său și a plecat la plimbare cu doi prieteni. La vederea polițiștilor, tinerii s-au prefăcut că vor să repare o defecțiune a autoturismului


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 18 ani, din oraşul Vicovu de Sus, s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat de polițiștii din Gălenești că a furat mașina tatălui său și a plecat la plimbare cu doi prieteni, deși nu deține permis de conducere.

 

 

Poliția Județeană Suceava a informat că joi, în jurul orei 02.40, în timp ce desfășura activități de control și supraveghere a traficului rutier pe raza comunei Vicovu de Jos, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a observat un autoturism înmatriculat în străinătate care, la vederea autospecialei de poliție a oprit în apropierea unei intersecţii. Ulterior, șoferul și cei doi pasageri au coborât și au ridicat capota, sugerând o eventuală defecțiune.

Polițiștii au identificat șoferul mașinii, acesta fiind un tânăr de 18 ani, din oraşul Vicovu de Sus, care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

„Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, fără ştirea tatălui său, tânărul de 18 ani a luat autoturismul de la domiciliu şi a plecat împreună cu cei doi prieteni, conducându-l pe drumurile publice de pe raza oraşului Vicovu de Sus şi a comunei Vicovu de Jos, cu intenţia de a ajunge în municipiul Rădăuţi”, a precizat Poliția Suceava.

Tânărul șofer a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. El s-a ales cu dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” şi „furt în scop de folosinţă”, ce va fi soluționat procedural.

 

 


Intră acum și în grupul de