Viceprimarul Sucevei: Când economia duduie, ar trebui să fie bani, dar eu zic că mai are puțin și bubuie. Sunt probleme mari cu asigurarea finanțării proiectelor


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, joi seara, în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că economia țării mai are puțin și bubuie, arătând că nu sunt bani pentru finanțarea proiectelor de investiții și a exemplificat cu situația lucrărilor de reabilitare a termoficării din municipiu unde de mai multe luni se așteaptă 7 milioane de lei alocați prin Hotărâre de Guvern.

Harșovschi a spus în cadrul emisiunii că în acest an partea financiară a fost cea mai gravă problemă, în ceea ce privește lucrările efectuate și lucrările decontate.

„Atunci când economia duduie, ar trebui să fie bani. Eu zic că mai e puțin și bubuie, cu tot respectul. Mă refer aici la măsurile Guvernului României care spune că e creștere economică, rectificare bugetară pozitivă, dar nu sunt bani la Ministerul Apărării, ba nu mai sunt bani pentru plata salariilor anumitor primării și spun că nu e treaba lor”, a spus viceprimarul.

El a arătat că s-au introdus foarte mult în consum în detrimentul investițiilor.

„Când îți propui să faci investiții și mai încurci pe alții, nu e în regulă”, a spus Harșovschi care a exemplificat cu lucrările de reabilitare la termoficarea Sucevei.

El a explicat că prin Hotărâre de Guvern s-au alocat 7 milioane de lei pentru lucrările de termoficare și li s-a spus atunci că contracteze lucrările, să facă licitația, iar dacă termină mai repede aceste lucrări municipalitatea ar fi primit alți bani.

„Am spus că, în sfârșit e un guvern despre care să spun „Bravo”. Ghinion. E jumătatea lui septembrie și acei bani nu au venit”, a spus viceprimarul.

El a adăugat că cei care lucrează la termoficare au contractat lucrarea în baza unei licitații, au adus forță de muncă și au început lucrarea, dar au început să slăbească ritmul după ce au văzut că nu încasează sumele cuvenite deși municipalitatea a achitat o parte din sumă din fonduri proprii.

Viceprimarul a apreciat că cei din PSD ar trebui să acționeze astfel încât măcar sumele de bani alocate deja să fie transferate municipiului pentru lucrări executate.

„Eu, cu riscul de a supăr anumiți domni, spun că nu numai să criticăm autoritatea locală, dar să o și ajutăm”, a spus Harșovschi.

Viceprimarul a arătat că situația guvernării poate fi analizată prin acțiunile pe care le face.

„Șapte milioane de lei blocați. De șoseaua de centură sau sala polivalentă nu s-a mai auzit nimic”, a spus viceprimarul.


Intră acum și în grupul de