Harșovschi: Primăria Suceava vrea să acționeze în instanță pentru defăimare o televiziune care a prezentat cartierele Burdujeni și Ițcani ca fiind între cele mai periculoase din țară. Dacă noi nu ne apărăm, cine să ne apere?


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, joi, că municipalitatea intenționează să acționeze în instanță o televiziune care a prezentat deformat, într-un reportaj, situația din cartierele Burdujeni și Ițcani ca fiind între cele mai periculoase cartiere din țară.

El a spus în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că o „televiziune de telenovele” a făcut un reportaj în cartierele Burdujeni și Ițcani și arătau că sunt cele mai periculoase din țară.

„Au spus cât de periculos e cartierul Ițcani și cât de periculos cartierul Burdujeni”, a spus Harșovschi.

El a spus că cele două cartiere nu sunt periculoase, așa cum erau cândva.

„Vă asigur că gradul de periculozitate e la fel în Ițcani, Obcini sau Burdujeni sau cu cel din orașe mari ca Iași, chiar și Cluj”, a spus viceprimarul.

El a menționat că a discutat cu cei din Serviciul Juridic din Primărie să analizeze posibilitatea de a trimite în judecată această televiziune.

„Dacă noi nu ne apărăm, cine să ne apere?”a întrebat Harșovschi care a adăugat că mai mulți locuitori din cele două cartiere au fost nemulțumiți de situația prezentată pentru că nu corespunde adevărului.

Viceprimarul a adăugat că a solicitat Institutului Național de Statistică date despre infracționalitatea din cele două cartiere, dacă există o asemenea statistică.

Totodată, va cere și Poliției Suceava să prezinte date și pe ce loc se află cele două cartiere în topul național al infracționalității.

El a arătat că televiziunea respectivă va fi acționată în instanță pentru defăimare, iar municipalitatea va solicita ca situația să fie corectată printr-un reportaj în baza unor date corecte.

„Le mulțumesc sucevenilor care au luat poziție”, a spus Harșovschi.

 

 


Intră acum și în grupul de