Harșovschi: Primăria Suceava vrea să acționeze în instanță pentru defăimare o televiziune care a prezentat cartierele Burdujeni și Ițcani ca fiind între cele mai periculoase din țară. Dacă noi nu ne apărăm, cine să ne apere?

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, joi, că municipalitatea intenționează să acționeze în instanță o televiziune care a prezentat deformat, într-un reportaj, situația din cartierele Burdujeni și Ițcani ca fiind între cele mai periculoase cartiere din țară.

El a spus în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că o „televiziune de telenovele” a făcut un reportaj în cartierele Burdujeni și Ițcani și arătau că sunt cele mai periculoase din țară.

„Au spus cât de periculos e cartierul Ițcani și cât de periculos cartierul Burdujeni”, a spus Harșovschi.

El a spus că cele două cartiere nu sunt periculoase, așa cum erau cândva.

„Vă asigur că gradul de periculozitate e la fel în Ițcani, Obcini sau Burdujeni sau cu cel din orașe mari ca Iași, chiar și Cluj”, a spus viceprimarul.

El a menționat că a discutat cu cei din Serviciul Juridic din Primărie să analizeze posibilitatea de a trimite în judecată această televiziune.

„Dacă noi nu ne apărăm, cine să ne apere?”a întrebat Harșovschi care a adăugat că mai mulți locuitori din cele două cartiere au fost nemulțumiți de situația prezentată pentru că nu corespunde adevărului.

Viceprimarul a adăugat că a solicitat Institutului Național de Statistică date despre infracționalitatea din cele două cartiere, dacă există o asemenea statistică.

Totodată, va cere și Poliției Suceava să prezinte date și pe ce loc se află cele două cartiere în topul național al infracționalității.

El a arătat că televiziunea respectivă va fi acționată în instanță pentru defăimare, iar municipalitatea va solicita ca situația să fie corectată printr-un reportaj în baza unor date corecte.

„Le mulțumesc sucevenilor care au luat poziție”, a spus Harșovschi.

 

 

loading...