Amenzi de peste 170.000 lei aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, la nivelul județului Suceava


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul polițiilor municipale și orășenești, în comun cu forțe ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat, în perioada 3-11 septembrie a.c., acțiuni pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Potrivit Poliției Județene, au fost executate 109 controale la unități economice și în fondul forestier şi au fost verificate 313 mijloace de transport.

„Au fost constatate 26 de infracțiuni, din care 3 la Legea nr. 46/2008 și 23 de altă natură, infractiuni asociate domeniului silvic. Au fost aplicate 471 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 171.932 lei. În cadrul acţiunii au fost confiscati/indisponibilizati 176,26 m.c. material lemnos în valoare de 26.919 lei”, a precizat sursa citată.

Poliția Suceava arată că la data de 6 septembrie o echipă mixtă formată din poliţişti ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava a efectuat un control privind legalitatea exploatării masei lemnoase pe raza Ocolului Silvic Râșca.

Astfel, polițiștii au stabilit faptul că în perioada 2014-2017 un bărbat de 41 de ani, din localitate, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Mălini, a efectuat și/sau participat la predarea masei lemnoase, controlul exploatărilor și/sau reprimirea a 6 partizi de material lemnos autorizate la exploatare și/sau exploatate de către sora sa de 34 de ani, din municipiul Suceava, reprezentant al unei întreprinderi individuale cu sediul în comuna Râșca, întocmind sau participând la încheierea mai multor procese verbale de predare-primire, controale preventive, controale a exploatărilor sau reprimiri ale partizilor exploatate de sora sa.

Totodată, din cercetări, echipa de control a mai stabilit și faptul că, în perioada 16.01.-03.05.2017 și tatăl femeii de 34 de ani, un bărbat de 60 de ani, tot din comuna Râșca, în calitate de pădurar în cadrul aceluiași ocol silvic, a participat la predarea masei lemnoase, controlul exploatărilor și reprimirea unei partizi de material lemnos, autorizată la exploatare și exploatată parțial de fiica sa, participând la întocmirea a 3 procese verbale de predare-primire, control preventiv, control al exploatărilor și de reprimire a partizei exploatate de fiica sa.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal, cei doi pădurari fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de „conflict de interese”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de