Acțiunile Poliției în comuna Șcheia au rezultate. În ultima săptămână au fost doar 6 evenimente la care a fost necesară intervenţia poliţiei, nefiind vorba despre cazuri grave de pericol social


Intră acum și în grupul de

La două săptămâni de la constituirii Zonei speciale de Siguranţă Publică în comuna  Şcheia, gradul de infracționalitate este în scădere, iar în ultima săptămână au fost înregistrate doar șase evenimente ce au necesitat intervenția polițiștilor.

În cadrul acestei acțiuni sunt angrenaţi zilnic, pe lângă poliţiştii Poliţiei Comunale Şcheia, alţi peste 20 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, dar şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale IPJ Suceava.

Acţiunile zilnice desfăşurate au ca scop asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pentru locuitorii comunei Șcheia, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din auto, a furturilor din locuinţe, furturilor din genţi şi buzunare, prevenirea faptelor de violenţă stradală şi a altor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, arată Poliția Județeană Suceava.

„După mai bine de două săptămâni constituirea zonei speciale de siguranţă publică se remarcă o scădere importantă a infracţionalităţii, nefiind sesizate tâlhării,  furturi cu mod de operare, agresiuni stradale, acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice. De asemenea, se remarcă o creştere a gradului de siguranţă rutieră. În perioada 11 – 16 septembrie au fost sesizate doar 6 evenimente la care a fost necesară intervenţia poliţiei, nefiind vorba despre cazuri grave de pericol social”, arată sursa citată.

Poliția Județeană Suceava precizează că în cadrul acţiunilor zilnice au fost legitimate 197 de persoane şi au fost controlate 129 de vehicule.

Totodată, au fost soluţionate  opt dosare penale, au fost suspendate două permise de conducere şi retras un certificat de înmatriculare, au fost verificate 20 de unităţi de alimentaţie publică şi au fost controlaţi 8 agenţi de pază, dar au fost identificate pe raza localităţii 69 de persoane care nu-şi justificau prezenţa și au fost aplicate 91 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 35.330 lei, majoritatea la regimul rutier.

 

Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare creşterea gradului de siguranţă publică fiind o prioritate a poliţiştilor, arată Poliția Județeană Suceava.


Intră acum și în grupul de