Afaceri dubioase cu … ceapa uscata


Intră acum și în grupul de

Contravaloarea a aproximativ 70 tone de ceapa, ce provine din achizitii intracomunitare, a fost confiscata de comisarii Garzii Financiare (G.F) Suceava, de la un agent economic din municipiul Suceava. Un control al inspectorilor GF a evidentiat ca actele de provenienta a legumelor sunt false, iar firma destinatara nu exista.

Potrivit comisarului-sef, Ionut Vartic, inspectorii au reusit sa dea de urma legumelor aflate într-un depozit din cartierul Burdujeni, ca urmare a unui control efectuat la o societate comerciala care are ca obiect de activitate transportul de legume-fructe. “Controlul a început initial la societatea care a efectuat transportul de 67.460 kg ceapa. Ceapa a fost introdusa în tara prin trei transporturi cu autotiruri, pentru o firma care nu a putut fi identificata dupa codul fiscal înscris pe facturi sau pe CMR comunicate de catre Comisariatul General”, precizeaza seful Garzii Financiare Suceava.

Din declaratiile facute de reprezentantii firmei transportatoare a rezultat ca marfurile au fost descarcate în trei rânduri în depozitul societatii din Suceava, alta decât cea nominalizata în documentele de transport, astfel: în data de 14.06.2008 – 22.600 kg ceapa; în data de 16.06.2008 – 22.460 kg ceapa; în data de 18.06.2008 – 22.400 kg ceapa.

Administratorul depozitului, a recunoscut ca a detinut în depozitul sau cantitatea de 67.460 kg ceapa provenita din cele trei transporturi, dar ca marfa ar fi apartinut unei persoane de origine româna aflata în Grecia, care l-ar fi contactat telefonic si l-ar fi rugat sa o depoziteze pâna la data sosirii acestuia în tara. Întrucât acesta nu s-a mai prezentat, a decis sa o comercializeze la pretul cu care vindea si el produse de acelasi fel, respectiv 60 bani/ kilogram.

Conform Legii nr. 12/ 1990 republicata, persoana juridica a fost sanctionata contraventional cu suma de 20.000 lei si suma de 40.476 lei obtinuta din comercializarea celor 67.460 kg ceapa a fost confiscata.


Intră acum și în grupul de