Tarife mari pe litoralul romanesc, dar grad de ocupare de 100%


Intră acum și în grupul de

Hotelierii de pe litoral care nu au majorat tarifele la cazare la 1 iulie au aplicat de marti o scumpire de pâna la 20 la suta. Tariful la un hotel de doua stele al unei camere duble s-a marit de la 200 la 230 sau 250 de lei. La hotelurile de trei stele, o camera costa peste 300 de lei, iar la cea cu vedere la mare, 350 de lei. Daca mai doriti pe lânga cazarea de patru stele si acces la centrele SPA, fitness sau masaj, atunci cheltuiti între 450 si 500 de lei.

La cinci stele, o camera poate ajunge la 700 de lei pe noapte. Cei care si-au cumparat biletele prin agentii, nu vor plati niciun leu în plus.

Contractele cu hotelierii au fost încheiate înca de anul trecut. Astfel, noile tarife vor fi mentinute pâna la sfârsitul sezonului estival.

Octavian Arsene, director general Directia Generala de Dezvoltare si Relatii Internationale din cadrul Ministerului pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, a declarat ca preturile de pe litoralul românesc sunt acceptabile si acceptate de populatie. Arsene a argumentat ca atât timp cât în acest sezon s-a înregistrat un grad de ocupare de peste 100% a locurilor de cazare pe litoral, preturile practicate de hotelieri nu sunt o problema pentru români.


Intră acum și în grupul de