„Baronul” Fenechiu, fata cu „boierii” de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Baronul Iasiului, deputatul Relu Fenechiu (deocamdata membru al PNL), a descalecat marti, în timpul celor trei ceasuri rele care se întâmpla într-o zi ca aceasta, în filiala din Suceava a partidului sau. Fenechiu, om cu stare materiala buna si cu mâna buna în „facerea de deputati” (vezi cazul lui Cristian Adomnitei), a venit la Suceava pentru a continua ceea ce liberalii ar fi trebuit sa termine de demult: starea de pierzatori în ale politicii sucevene. Relu Fenechiu a venit la Suceava pentru a face o mica sedinta cu colegii sai de partid sau poate pentru a le mai împartasi din frumusetile descoperite în concediul petrecut în afara granitelor tarii. Marea dezamagire a lui Fenechiu a fost, cu siguranta, lipsa de la discutii a deputatului de Suceava, Mihai Sandu-Capra, om cu care ar fi putut dezbate mult mai serios starea hotelurilor din marile capitale ale Europei, domnul Sandu-Capra fiind si el recunoscut ca un rafinat cunoscator al acestei problematici. Domnul Sandu-Capra e plecat într-un binemeritat concediu post alegeri locale si din cauza asta nu a participat la discutii. Rezultatele obtinute de PNL la Suceava  justifica, oricum o pauza…

     Stiti de ce a venit domnul Fenechiu la Suceava? Nu stiti… chiar si noi, la un moment dat, ne-am întrebat ce cauta domnia sa pe aceste frumoase meleaguri bucovinene. Si am fi fost curiosi cu ce solutie salvatoare a starii de degringolada ce domneste în PNL Suceava vine el. Dar e greu cu liberalii, mai ales în perioada asta, pentru ca starea de vacanta care domneste în partid s-a întiparit foarte bine pe fetele liderilor locali si apatia este singura moneda ce se mai bate prin sediul partidului. La Suceava, liberalii nu mai sunt de mult o echipa. Nu mai au vlaga, nu-i mai asculta nimeni. Nici macar sefii de descentralizate. Care joaca numai dupa melodia pe care liderul PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, o cânta de ceva vreme. Iar melodia este binecunoscutul „slagar – Wind of change” (vântul schimbarii). Flutur a demonstrat ca poate schimba conducerea PSD a Consiliului Judetean Suceava si ca are vlaga sa faca ce vrea prin judet.

Daca PNL Suceava nu va gasi un om care sa-i faca fata lui Flutur, povestea liberala se va gata în toamna acestui an cu un frumos suspin din partea „gingaselor” fapturi, ce se numesc în termeni oarecum fortati în cazul liberalilor suceveni ramasi în partid – politicieni. Nici Fenechiu si nici delicatii parlamentari suceveni ai PNL Suceava (Capra si Prodan) nu vor face mare brânza. Pentru ca nu stiu decât sa se calce pe picioare si sa-si traga „tepe” pe la spate. În PNL Suceava este nevoie, în primul rând, de un sef si apoi de toate celelalte. Daca PNL reuseste sa gaseasca un lider, va merge mai departe. Daca nu …domnul Fenechiu va puncta la Suceava un mini-concediu. Si tare mi-e teama sa nu am dreptate. Mi-e teama, mai ales, pentru ce va urma la alegerile generale: o lupta surda între „dinozaurii” din PSD si „baronii” pe cale de aparitie din PD-L. 


Intră acum și în grupul de