Inghesuiala mare la examenul de titularizare


Intră acum și în grupul de

Un numar de 1.394 de candidati s-au înscris la examenul de titularizare, ce are loc miercuri, pentru cele 368 posturi vacante în învatamântul sucevean la un numar de 48 de discipline. „Fata de alte judete, la nivelul Sucevei numarul de candidati este ridicat pentru ca si judetul este mare, la fel ca si numarul doritorilor de a obtine un post în învatamânt”, a declarat marti, în cadrul unei conferinte de presa, adjunctul ISJ Suceava, Daniel Hrenciuc. Acesta a precizat ca au ramas nevalidate un numar de 28 dosare ce apartin absolventilor din promotia 2008, dar se are în vedere specificul acestor cazuri, multi sustinând zilele trecute examenul de licenta, de aceea candidatii vor putea semna fisele pe loc, în centrele unde sunt arondati pentru a sustine examenul de titularizare. „În afara celor 28, pâna la 100 de dosare nevalidate sunt candidati din promotia anterioara, care au decis sa ramâna pe continuitate pe post, în baza notei obtinute anul trecut, ce le-a oferit oportunitatea unei supliniri calificate”, a mentionat Daniel Hrenciuc.

Adjunctul ISJ Suceava a adaugat ca examenul se va sustine în 5 centre, desi initial erau stabilite un numar de 6, renuntându-se la Centrul Scolar Suceava. Cele 5 centre de examen sunt organizate la Colegiul Tehnic „Petru Musat”, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” si scolile generale nr. 5, nr.10, nr.11, toate din municipiul Suceava.

Referindu-se la detaliile tehnice, Daniel Hrenciuc a precizat ca numarul variantelor de subiecte se anunta la ora 8:45, pe postul Radio România Actualitati, iar accesul în sali se face în intervalul orar  8:00-9:00.

Tezele vor fi transportate pentru evaluari în centre universitate din tara, fiecare transport, chiar daca este vorba doar de câteva lucrari, va fi însotit de doi inspectori scolari si doi jandarmi.

Cea mai mare concurenta se înregistreaza la disciplina istorie, unde pe 1 post sunt înscrisi 80 de candidati si geografie, unde de asemenea pe 1 post sunt 66 candidati.

Adjunctul ISJ Suceava a mai adaugat ca rezultatele se afiseaza în doua zile dupa sustinerea examenului. 


Intră acum și în grupul de