Primarul Ion Lungu: Parcă e un blestem cu termoficarea


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, marți, că în ciuda eforturilor depuse banii pentru lucrările de termoficare încă nu au venit de la Guvern, fapt pentru care există riscul de a nu fi terminată în acest an investiția.

„Din păcate, și ieri am avut o discuție la minister, la nivel de ministru secretar de stat, răspunsul e să avem încă puțină răbdare. Avem încă puțină răbdare, dar deocamdată văd că banii încă nu vin. Acest lucru ne împiedică să avem un ritm normal de derulare a lucrărilor de termoficare. Parcă e un blestem cu termoficarea asta. Anul trecut am avut banii, dar nu am putut lucra pentru că nu era gata licitația. Anul acesta lucrăm, dar nu avem bani”, a declarat primarul Ion Lungu.

El a menționat că a avut discuții cu conducerea firmei Consix, care se ocupă de lucrările de termoficare din municipiul Suceava, pentru modernizarea punctelor termice Obcini, Zamca și Parc, și că până vor veni banii de Guvern, se vor face plăți din bugetul local.

„Sper să vină banii pentru că altfel riscăm să nu finalizăm lucrările în acest an. Nu vom pune în pericol furnizarea de căldură și apă caldă”, a mai spus primarul Ion Lungu.

Totodată, în cursul zilei de marți a avut loc o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, pe ordinea de zi fiind un proiect privind închirierea de către municipalitatea suceveană a unor bunuri aflate în proprietatea Termica, la prețul de aproape 100.000 lei/lună, și predarea acestora, gratuit, către Thermonet pentru buna funcționare a sistemului de termoficare în municipiu.

Numai că proiectul nu a fost aprobat, doar 15 consilieri locali și-au dat acordul pentru încheierea unui act adițional la contractul de concesiune încheiat între municipalitate și Thermonet, operatorul serviciului de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în municipiul Suceava.(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de