Bursele studenţeşti aferente lunii septembrie, plătite în avans


Intră acum și în grupul de

Peste 1200 de studenţi au beneficiat de burse de excelenţă, de performanţă, de merit, burse sociale şi speciale, alături de alte forme de sprijin financiar acordate pe parcursul celui de-al doilea semestru al anului universitar în curs de către Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Într-un comunicat de presă al USV se precizează că sumele aferente acestor burse au fost virate în avans în perioada aprilie-august pentru a veni în întâmpinarea nevoilor studenţilor.

„Menţionăm faptul că, pe lângă sumele provenite de la bugetul de stat, USV a suplimentat valoarea totală a burselor acordate cu 346.652 lei, sumă alocată din venituri proprii. Prin urmare, pentru luna septembrie nu au mai rămas diferenţe de plată, cu excepţia studenţilor care beneficiază de burse sociale (studenți orfani și/sau în plasament și studenți bolnavi) și studenților care primesc burse speciale de performanță culturală, artistică și sportivă”, se arată în comunicatul de presă.

Sursa citată menţionează că pentru primele 3 luni ale anului universitar 2017 – 2018, care va începe pe data de 2 octombrie, fondul de burse lunar va fi de 961.383 lei, sumă rezultată din înmulţirea numărului de studenţi bugetaţi cu 201 lei/lună/student bugetat.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de