Familia ce traia intr-un cort langa Gara Itcani s-a intors in Siminicea


Intră acum și în grupul de

Familia Bozu, care de mai bine de doua luni îsi ducea traiul într-un fel de cort, ridicat din scânduri si nyloane pe spatiul verde de sub pasarela care traverseaza calea ferata din zona Garii Itcani din Suceava, s-a întors în Siminicea. Trebuie precizat ca alaturi de parinti, în cort traiau si trei copilasi, unul de 3 ani si 6 luni, altul de 1 an si 9 luni, si altul de numai 8 luni.

Desi avea depus de 3 ani dosar la Primaria Suceava pentru locuinta sociala, familia nu a primit nimic, deoarece nu aveau mutatie în Suceava, ci figurau în comuna suceveana Siminicea.

La fata locului s-au deplasat reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Suceava, care a pus în vedere familiei ca, în cazul în care vor continua sa stea acolo, vor trebui sa le ia copiii pentru a-i da în plasament.

Se pare ca teama de a nu ramâne fara copii si implicit fara veniturile de pe urma acestora- alocatiile acestora însumând aproape 1.000 lei (10 milioane de lei vechi) a dus la „solutionarea temporara a acestui caz”.

„Deoarece parintii nu doresc sa se desparta de copii si au un minim financiar cu care sa asigure copiilor cele necesare pentru cresterea si educarea lor, specialistii din cadrul DGASPC au demarat un program de consiliere si monitorizare a familiei prin care s-au restabilit legaturile cu familia largita, iar în momentul de fata, cei trei copii împreuna cu parintii lor locuiesc la bunicul patern”, precizeaza purtatorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Lenta.

Potrivit acesteia, bunicul patern a declarat atât asistentului social de la Primaria Siminicea, unde îsi are domiciliul, cât si reprezentantilor DGASPC, ca va sprijini si gazdui familia fiului sau pâna când îsi va rezolva problema locuintei. 


Intră acum și în grupul de