Județul Suceava, sub Cod Galben de ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină, până joi seară


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizarea Cod Galben de ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină, care cuprinde și județul Suceava.

Astfel, potrivit meteorologilor, începând de miercuri, la ora 11.00 și până joi, la ora 21.00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25… 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55…60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65…70 km/h și vijelii.

Totodată, ANM informează că județele Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău se vor afla sub Cod Portocaliu de vreme severă.

În intervalul 20 septembrie, ora 16 – 21 septembrie, ora 06, în cele cinci județe amintite mai sus, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și pe arii extinse se vor înregistra cantități importante de apă cuprinse, în general, între 50 și 70 l/mp.

 


Intră acum și în grupul de