Alexandru Băișanu susține proiectul de lege privind transferul pădurilor-parc la administrațiile locale: Acesta era inițial scopul propus de mine la înființarea pădurilor-parc


Intră acum și în grupul de

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a anunțat că a semnat, alături de ceilalți parlamentari de Suceava proiectul de lege prin care se prevede că pădurile-parc pot fi transferate în administrarea administrațiilor locale.

Băișanu a spus că, în mandatul parlamentar trecut, când a propus, includerea în Codul Silvic a termenului de păduri-parc a avut în vedere acest aspect și că a susținut și în actualul mandat că aceste păduri-parc trebuie administrate de autoritatea locală.

El a reamintit că încă din luna martie a propus elaborarea unui proiect de lege care să fie semnat de toți parlamentarii suceveni prin care să se prevadă posibilitatea ca municipalitatea să preia în administrare pădurea din zona Cetății de Scaun și pădurea Zamca.

„Trebuie pus accent nu numai pe rolul economic, ci şi pe cel social al pădurii”, a spus Alexandru Băișanu.

El a subliniat că în condițiile acestei legi respectivele suprafețe de pădure pot fi amenajate ca parc, fără să fie efectuate defrişări, cu înfiinţarea de alei, piste pentru biciclete, iluminat public şi chioşcuri informative.

Totodată, Băișanu a apreciat că deși aceste suprafețe de pădure, transformate în pădure-parc vor fi adminsitrate de Primăria Suceava, suprafețele respective nu vor fi incluse în intravilanul municipiului ci vor rămâne tot în extravilan în condițiile în care Codul Silvic stipluează că „este interzisă includerea pădurilor în intravilan”, iar pădurea-parc este tot pădure.


Intră acum și în grupul de