La Spitalul Judetean se vor putea realiza electrocardiograme transesofagiene


Intră acum și în grupul de

Comitetul director al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a hotarât folosirea a 600.000 lei (6 miliarde de lei vechi) din fondul de dezvoltare a spitalului pentru achizitionarea de aparatura performanta, a anuntat miercuri, în cadrul unei conferinte de presa, purtatorul de cuvânt al unitatii medicale judetene, dr. Tiberiu Bradatan.  Acesta a declarat ca sunt vizate în primul rând doua „achizitii majore”: un EKG foarte performant pentru sectia de Cardiologie a Spitalului Judetean si oftalmoscoape pentru sectia de Oftalmologie. „EKG-ul va permite realizarea de electrocardiograme transesofagiene. Este vorba despre o sonda ce se introduce prin esofag si prin care se culeg informatii foarte aproape de corp”, a precizat purtatorul de cuvânt al spitalului judetean sucevean.

Dr. Bradatan a mai adaugat ca în functie de sumele de bani ramase se vor cumpara si „aparate consumabile” cu valori mai mici, cum ar fi truse de mica chirurgie sau instrumentar de sala.

„Vrem sa ne cream o imagine de spital care progreseaza, de aceea ne canalizam în primul rând spre achizitionarea de aparate performante”, a concluzionat dr. Bradatan. 


Intră acum și în grupul de