Contestatia depusa de firma Prima Medical la licitatia pentru un RMN in Spitalul Judetean a fost respinsa


Intră acum și în grupul de

Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a primit miercuri dimineata, de la Comisia Nationala de Solutionare a Contestatiilor, un document prin care se anunta ca a fost respinsa contestatia formulata de SC Prima Medical Bucuresti privind licitatia organizata de unitatea medicala judeteana pentru închirierea unui spatiu de 116 mp si dotarea cu un aparat de rezonanta magnetica nucleara (RMN). „Se respinge ca neadmisibila contestatia SC Prima Medical Bucuresti în contradictoriu cu Spitalul Judetean Sf. Ioan cel Nou”, a citat purtatorul de cuvânt al Spitalului Judetean Sf. Ioan cel Nou Suceava, dr. Tiberiu Bradatan, miercuri, în cadrul unei conferinte de presa.

SC. Prima Medical considera ca, criteriile impuse de Spitalul Judetean Suceava  prin caietul de sarcini, respectiv un aparat RMN performant si obligativitatea existentei unor specialisti care sa deserveasca în mod permanent pacientii nu sunt admisibile .

„Ei au contestat licitatia în baza cu totul altei legi decât s-a realizat. În raspunsul venit de la Comisie se mentioneaza ca procedura în cauza nu este de achizitie publica, si în consecinta, nu au dreptate. Se închiriaza doar un spatiu, iar firma care îl câstiga are obligatia de a aduce un RMN performant si specialisti. Nu noi achizitionam aparatul. Licitatia nu se organizeaza în baza OU nr.34/2006, ci a Legii nr. 213/1998”, a precizat dr. Bradatan.

Acesta a mai adaugat ca se asteapta 10 zile, cât este termenul prevazut de lege pentru ca firma care a contestat licitatia, în cazul în care nu este multumita de decizia Comisiei, sa o atace, iar daca acest lucru nu se va întâmpla, Spitalul Judetean va relua procedura pentru o noua licitatie. 


Intră acum și în grupul de