Pieton băut, accidentat de o mașină în timp ce traversa neregulamentar. Șoferul autoturismului a crezut că a lovit un câine și și-a văzut mai departe de drum


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 56 de ani din comuna suceveană Todirești a ajuns la spital după ce a fost lovit de o mașină în timp ce traversa neregulamentar.

Potrivit Poliției Județene Suceava, marți, în jurul orei 05.10, în timp ce se deplasau pe DN 17, în afara localității Gura Humorului, pe marginea părţii carosabile, un bărbat de 54 de ani din comuna Todireşti și concubina acestuia de 56 de ani din comuna Păltinoasa, s-au angajat în traversarea părţii carosabile, prin loc nepermis și fără să se asigure corespunzător, moment în care bărbatul aflat sub influența băuturilor alcoolice a fost acroșat de un autoturism al cărui conducător auto nu a oprit la faţa locului, continuându-şi deplasarea.

Din accident, a rezultat rănirea pietonului care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

”În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, autoturismul implicat în accident a fost identificat la domiciliul unui bărbat de 67 de ani din orașul Gura Humorului, acesta prezentând avarii şi urme ale implicării în evenimentul rutier.

Cu ocazia audierii, bărbatul a recunoscut faptul că a fost implicat într-un eveniment rutier, însă a crezut că a lovit un câine”, arată sursa citată.

Poliția Suceava precizează că cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat  pentru pieton, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămarea corporală din culpă” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”, ce va fi soluționat procedural.

 


Intră acum și în grupul de