Liga I : Steaua, in revenire de forma


Intră acum și în grupul de

Steaua a reusit sa depaseasca pasa neagra a rezultatelor din aceasta vara printr-o victorie cu Besiktas Istanbul. Desi nu au etalat nici de aceasta data un joc convingator, elevii lui Marius Lacatus s-au impus în fata turcilor gratie golului înscris de capitanul Mirel Radoi.

Partida a început într-un ritm alert. Holosko a intrat în careul lui Zapata si a pasat în stânga, lui Serdar, dar sutul a fost foarte slab. În primul sfert de ora, toate actiunile de atac au fost sterile, marea lor majoritate fiind stopate înca de la mijlocul terenului. Abia în minutul 20 Szekely si-a încercat norocul cu un sut de la marginea careului, dar mingea s-a oprit în blocaj. Opt minute mai târziu, Kapetanos putea sa îsi treaca în cont prima reusita la Steaua, dar lovitura de cap trimisa de atacantul grec a fost respinsa peste transversala de portarul lui Besiktas.

Marius Lacatus si-a trimis elevii în atac, iar Szekely a ratat o mare ocazie în minutul 35. Ex-galateanul a sutat puternic pe lânga poarta din pozitie ideala, dupa ce a primit o centrare excelenta de la Dayro Moreno. Ofensiva ros-albastra avea sa puncteze peste trei minute, atunci când Nicolita a fost faultat în careul advers. Dupa ce a avut o evolutie de zile mari în aparare, capitanul Mirel Radoi a transformat elegant lovitura de la 11 metri, sutând puternic în dreapta portarului. În ultimul minut al primei reprize, Szekely putea dubla avantajul Stelei, dar sutul sau la coltul scurt a fost retinut în doi timpi de Arikan.  
Dupa iesirea de la cabine, turcii au fortat egalarea, prin Ekrem Dag si Deviyson, fara succes însa. La fel ca în prima repriza, Besiktas a condus ostilitatile în teren, dar jocul a pierdut iar din intensitate. Incursiunea lui Deviyson Bobo le-a dat emotii mari ros-albastrilor în minutul 62, dar Zapata a retinut fara probleme balonul. Dupa alte cinci minute, Vali Badea a replicat cu un sut puternic din afara careului, iar Hakan Arikan a respins cu dificultate în lateral. Nesu a intervenit excelent în fata inepuizabilului Deviyson Bobo, trimitând balonul în corner, în minutul 77. Turcii au încercat cu disperare sa egaleze, aruncându-se în atac, dar apararea stelista a rezistat fara probleme. Mehmet a fost foarte aproape de a marca în minutul 90, însa Vali Badea a respins în ultima clipa, iar scorul a ramas neschimbat pâna la fluierul de final.

Steaua: Zapata – Golanski, Radoi, Ghionea, P. Marin – Szekely, Tiago Gomes, Plesan, Nicolita – D. Moreno, Kapetanos. Antrenor: Marius Lacatus. Au mai intrat: B. Stancu, Ochirosii, V. Badea, Nesu, Goian, Baciu, Ov. Petre, Claudiu Ionescu, Surdu.

CFR Cluj nu iarta pe nimeni

CFR Cluj a confirmat marti seara parcursul excelent din partidele de verificare, reusind sa treaca cu scorul de 3-1 de VfL Bochum, într-un amical disputat în cantonamentul din Austria.

Campioana României a deschis scorul înca din minutul 9, prin Sousa, care a fructificat centrarea lui Deac. Jocul a curs în acelasi sens, iar Gabi Muresan a dublat avantajul celor din Gruia în minutul 34, transformând fara nicio emotie o lovitura de 11 metri obtinuta de Didy. În ultimul minut al primei reprize, nemtii de la Bochum au reusit sa înscrie, Fuchs trecându-si numele pe foaia marcatorilor. Dupa reluarea jocului, trupa lui Ioan Andone si-a continuat actiunile ofensive, care au dat roade în minutul 72. CFR Cluj si-a refacut diferenta de doua goluri pe tabela de marcaj, Diego Ruiz reluând în poarta, din sase metri, centrarea inepuizabilului Deac.

CFR Cluj: Nuno Claro – Panin, G. Muresan, Sousa, Pereira – Kone, Leao, Prette, Deac – Didi, Dubarbier. Antrenor: Ovidiu Andone. Au mai intrat: Stancioiu, Ruiz, Semedo, Peralta, Trica, Minteuan si Oberman.  

Otelul si-a încheiat campania de transferuri

Otelul Galati si-a a încheiat oficial campania de achizitii din pauza competitionala, directorul general Marius Stan declarând ca lotul echipei conduse de Petre Grigoras este definitivat în vederea noului sezon de Liga I.

“Consider ca nu mai este cazul sa ne încarcam lotul, asa ca jucatorii Giarrizo, Tinga si Popovici n-au fost pastrati la echipa. Cei trei au vârste la care mai pot progresa, dar un jucator strain nu vine în România pentru a fi rezerva, este un aspect foarte important, iar lor nu li se poate garanta un loc de titular. Mai mult decât atât, ei ar fi venit pe niste salarii care nu s-ar fi justificat de vreme ce ar fi prins mai greu primul unsprezece. Avem o echipa buna, un lot echilibrat pe toate compartimentele si suntem nerabdatori sa înceapa campionatul”, a declarat Marius Stan.

În aceste conditii, gruparea galateana se va baza în sezonul viitor pe urmatorii lot de jucatori: Gabriel Abraham, Paulius Gribauskas, Stoian Kolev – portari, Marian Cârja, Sebastian Cojoc, Sergiu Costin, Silviu Ilie, Valentin Iovita, Jivko Jelev, Salif Nogo, Cristian Sârghi, Adrian Salagean – fundasi, Alexandru Bourceanu, Ramses Gado, Laurentiu Iorga, Gabriel Paraschiv, Romeo Stancu, Gabriel Viglianti, Frane Vitaici – mijlocasi, Adrian Anca, Robert Elek, Tadas Labukas, Stevo Nikolici, Marius Pena – atacanti.

Gloria Buzau si-a prezentat lotul de jucatori

Gloria Buzau a schimbat aproape tot lotul de jucatori cu care a abordat sezonul trecut. Gruparea din Crâng si-a prezentat, ieri, în cadrul unei conferinte de presa, cele 14 achizitii reusite în intersezon: trei portughezi, doi greci, un egiptean, un sârb, un senegalez, un australian si cinci români.

“O sa avem probleme la început, nu mai sunt decât 3-4 jucatori de anul trecut”, a declarat antrenorul Stefan Stoica. Oficialul buzoian are gânduri mari pentru sezonul viitor, în care nu mai vrea sa stea cu emotii pâna în ultima etapa. “Nu stiu ce-o sa facem, daca nu merge, ne antrenam si noaptea. Vrem sa scapam de lucrurile astea urâte, cu Steluta, cu sclavii”, a anuntat Stoica.

Cei 14 jucatori care au fost adusi la Gloria Buzau în pauza competitionala sunt Tomislav Arcaba (portar), Luis Dias (fundas dreapta), Diogo Silva (fundas central), Aurelian Bouleanu (fundas stânga), Jean Prunescu (fundas central), Charalambos Moisiadis (fundas central), Robert Saceanu (mijlocas central), Valentin Cretu (mijlocas dreapta), Alin Simion (mijlocas stânga), Filip Stankovici (mijlocas stânga), Christian Sagna (atacant), Jorge Tavares (atacant), Haris Parastatidis (atacant), Mustafa Tarek (atacant).


Intră acum și în grupul de