Fotbal : FIFA se pregateste sa schimbe gazda Campionatului Mondial din 2010


Intră acum și în grupul de

Desi la sfârsitul lunii iunie, Sepp Blatter anunta ca, cel mai probabil, Campionatul Mondial din 2010 va avea loc în Africa de Sud, presedintele FIFA a admis în ultimele zile si existenta ca tara organizatoare sa fie schimbata.
„Brazilia a devenit prima optiune pentru înlocuirea Africii de Sud, în cazul în care aceasta nu va putea organiza Campionatul Mondial din 2010. FIFA a informat deja Guvernul sud-african de intentia sa de a consulta Federatia Braziliana în privinta schimbarii organizatoarei. Astfel, Brazilia ar urma sa organizeze editia din 2010, iar Africa de Sud pe cea din 2014”, noteaza cotidianul spaniol AS.
Cu toate acestea, FIFA a tinut sa precizeze ca are încredere ca Africa de Sud va fi capabila sa organizeze CM 2010.

“Nimic nu este gata, dar totul trebuie sa fie finalizat în timp util. Cupa Mondiala va avea loc în Africa de Sud, trebuie sa aiba loc aici. Decizia a fost luata pentru a i se da Africii un eveniment de anvergura”, a spus secretarul general al FIFA, Jerome Valcke.
Africa de Sud a construit cinci stadioane noi pentru Campionatul Mondial din 2010, iar alte cinci au fost renovate. Costurile totale ale investitiei în stadioane s-au ridicat la 1,2 miliarde de dolari.


Intră acum și în grupul de