„Roua” Festivalului Transfrontalier al Filmului de Scurt Metraj


Intră acum și în grupul de

Asociatia Regionala de Educare a Adultilor Suceava (AREAS) organizeaza Festivalul Transfrontalier al Filmului de Scurt Metraj „Roua”, la Suceava, în perioada  24- 26 iulie 2008,  si Cernauti, Ucraina, pe 1 august. “Aceasta activitate doreste sa le ofere tinerilor pasionati de arte vizuale din Suceava si Cernauti posibilitatea de a crea un cadru de cooperare transfrontaliera în vederea accesului la cunoasterea culturii si valorilor specifice vecinilor de granita, utilizând tehnica video”, a precizat AREAS printr-un comunicat.

Festivalul are loc în cadrul proiectului „Unind tinerii din Suceava si Cernauti prin arta filmului”, din  Programul de Vecinatate România-Ucraina, proiect început în octombrie 2007 si care se va încheia pe 17 septembrie 2008. Au fost cooptati 14 tineri suceveni  si 14 tineri ucraineni, care au prilejul de a colabora realizând productii video, ghidati de tematica “Cernauti 600”.

Pe lânga activitatea ce tine de productia de film, festivalul va mai cuprinde activitati precum sesiuni de jurizare a productiilor video trimise pentru concursul din cadrul Festivalului Transfrontalier al Filmului de Scurt Metraj, cu tema „Interculturalitate”, întâlniri ale tinerilor interesati în arte vizuale cu specialisti în arta filmului din România si Ucraina,  prezentarea unor productii video create de artisti specializati în aceasta arta.

Evenimentul va fi organizat împreuna cu Centrul pentru Parteneriat Social Cernauti si Scoala Populara de Arte „Ion Irimescu” Suceava,  în colaborare cu Centrul Bucovinean de Arta pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Românesti Cernauti. 


Intră acum și în grupul de