Aglomeratie mare la Administratie Publica, la admiterea la Universitatea „Stefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

Aproximativ trei sferturi dintre candidatii care si-au depus dosarele de admitere la Universitatea Suceava, în primele trei zile de la începerea perioadei de înscriere, sunt  la  Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica. Potrivit datelor primite de la universitate, s-au înscris la aceasta facultate 2596 candidati, din  cei 3854 înscrisi în total. Având în vedere ca la aceasta facultate s-au scos 145 de locuri fara taxa si 595 la cu taxa, nesocotind cele 375 locuri la  Învatamântul la Distanta, vedem ca, doar dupa trei zile, sunt 3,5 candidati pe  loc. Cea mai aglomerata sectie a facultatii este Finante si Banci, unde s-au înscris 309 candidati, urmând Administratie Publica, cu 298 candidati, Administrarea Afacerilor, cu 297, Management, cu 291, cea mai putin solicitata fiind Cibernetica economica, cu 134 înscrisi.   

La ID, un numar mare se înscrisi în 3 zile, dupa cum urmeaza :110 la Calculatoare, Istorie-Geografie cu 398 înscrisi,  din care 74 la Geografia Turismului, iar 54 la Asistenta sociala.

Cei mai putini înscrisi sunt deocamdata la Silvicultura, cu 17 candidati, desi în zona noastra afacerile cu lemnul sunt totusi în amploare.

Reamintim ca Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava ofera anul acesta 878 locuri fara taxa, 2392 cu taxa si 775 la ID. Înscrierile din aceasta sesiune se vor încheia pe 20 iulie, pentru facultatile Educatie Fizica si Sport si Stiinte ale Educatiei, care au probe de concurs, si pe 25 iulie la celelalte, rezultatele urmând sa fie afisate pe 22 iulie, la cele doua facultati mentionate, si pe 26 iulie la restul. 


Intră acum și în grupul de