Mihai Vitcu – micul tradator


Intră acum și în grupul de

 Ca tot românul, ma pricep si eu la fotbal si la politica. Stiu ca echipa de fotbal a României joaca prost si ca va continua sa nu aiba succese atâta timp cât fotbalul românesc nu se va juca pe teren, ci pe sub mesele de la restaurant, cu pachete de euro, frumos ambalate în hârtie de ziar. Pe celalalt palier, cel al politicii, stiu ca la PD-L Suceava a început sa miroase a PSD-ina de la o distanta atât de mare încât nu stiu cu ce substanta ar trebui dat prin sediu ca lucrurile sa poata fi încadrate la normal. De ce spun asta? Pentru ca în ultima vreme atât de multe asa-zise personalitati din PSD au intrat în structurile PD-L, de te întrebi daca nu cumva, în dorinta sa de a vedea PSD la pamânt, Gheorghe Flutur, liderul PD-L a ales tactica de a transfera la el în batatura cam tot ce se poate din PSD.

Pe principiul „Daca nu-l poti înfrânge, fa-ti-l membru de partid!!!” Ultima achizitie deosebita facuta de PD-L a fost cea a fostului deputat PSD de Falticeni, Mihai Vitcu. Ca sa va reamintim cine a fost Vitcu, trebuie sa spunem ca acest personaj s-a bucurat ani si ani la rând de tot ce a fost mai bun si mai consistent în materie de „tort al guvernarii”. A fost deputat, a fost presedinte de filiala, a fost seful Inspectoratului Scolar Judetean într-o perioada plina de scandaluri legate de statutul sau de functionar si de ales local, într-un cuvânt, domnul Mihai Vitcu s-a bucurat de toate fructele pe care guvernarea PSD a putut sa le ofere membrilor sai mai de vaza. Pentru ca domnului Vitcu nu i s-a dat voie sa-si faca de cap în filiala din Falticeni si sa puna pe cine vrea el acolo pe liste si pentru ca a aflat ca deputatul PSD de Falticeni, Ioan Stan, nu se va da deoparte din calea sa pentru a veni el, s-a suparat, si-a luat jucariile si a plecat direct la dusmanul de „moarte” al PSD, Gheorghe Flutur. Un gest demn de un mare om politic si de un adevarat posibil viitor parlamentar.

Vazându-l cu atâta sânge printre dinti si cum facea spume la gura în timp ce-l picta pe Gavril Mîrza cu otet, înfierând „dictatura” cu care acesta din urma conduce PSD-ul, Gheorghe Flutur nici nu a mai stat pe gânduri si l-a adoptat repede ca pe fiul risipitor pe Mihai Vitcu, doritorul de Parlament. Nici nu se putea altfel, când recomandarile de intrare în partid fusesera semnate înainte de deputatul PD-L, Romica Andreica si primarul Falticeniului, Vasile Tofan. Misiunea lui Vitcu în PD-L este una foarte clara: trebuie sa dea pe goarna tot ce stie din casa dusmanului, adica din PSD, si mai mult, pentru a-si dovedi atasamentul fata de „valorile” democrat-liberale, trebuie sa muste din social-democrati si sa candideze împotriva liderului judetean al PSD, Gavril Mîrza. Un demers care, daca va fi pus în practica, îl va descalifica definitiv si irevocabil pe Mihai Vitcu. E ca în glumele alea de doi lei ale copiilor mici care, atunci când nu primesc pase de la colegii de echipa în timp ce joaca turca pe terenul din spatele blocului, se enerveaza, iau mingea si pleaca.

Numai ca Mihai Vitcu a plecat din PSD cu haina patata si cu onoarea la cota zero. Daca Mihai Vitcu va iesi deputat sau senator de Falticeni, sa-i fie de bine. Daca nu va iesi, la fel de bine sa-i mearga. Falticenenii care-l vor vota, sau nu, trebuie sa stie ca Vitcu nu s-a dus în PD-L de dragul de munca sau pentru ca se regaseste în doctrina acestui partid. Nu! S-a dus pentru ca vrea sa se razbune, în primul rând pe trecutul sau, pe prietenii sai, pe toti cei pe care i-a cunoscut în ultimii 18 ani. Si daca nu-i va placea, sa fiti sigur ca va trada din nou. Asta daca nu cumva Gheorghe Flutur îl va trimite dupa aceste alegeri drept la cosul de gunoi al istoriei post-decembriste a judetului Suceava.


Intră acum și în grupul de