FC Cetatea : Victoria experientei


Intră acum și în grupul de

Cetatea a înregistrat joi a treia înfrângere consecutiva din perioada de pregatire, scor 1-2 cu Poli Iasi, în primul amical din aceasta vara disputat în fata publicului de pe Areni. Desi au demonstrat o evidenta crestere de forma, elevii lui Marian Pana au jucat de la egal la egal cu gruparea din Copou doar pe parcursul primei reprize, experienta si pregatirea fizica a oaspetilor punându-si amprenta asupra desfasurarii jocului în actul secund.

Meciul a avut parte de un început furibund, gazdele reusind sa deschida scorul la câteva secunde de la fluierul de start, dupa ce Ionel Celpan l-a învins pe portarul Branet cu un sut din marginea careului mare. Iesenii au acuzat din plin primirea golului si Colban trece pe lânga majorarea scorului în minutul 2, atacantul Cetatii ajungând tardiv la o centrare venita de pe partea stânga.

Iesenii îsi fac simtita prezenta în teren abia în minutul 7, când Viveiros este faultat în careu de catre Cotolan si centralul Vasile Paduraru dicteaza lovitura de pedeapsa în favoarea oaspetilor. Rohetki are însa un reflex de zile mari la  executia lui Naidin si “galben-albastrii” pastreaza tabela la 1-0. Ratarea penaltiului nu-i descurajeaza pe jucatorii lui Ionut Popa, care trec din nou pe lânga egalare în minutul 10, când sutul lui Bîlba întâlneste unul din stâlpii din dreapta a portii sucevene.

Partida îsi pierde treptat din ritm, singura ocazie notabila a urmatorului sfert de ora fiind semnata de Colban, care suteaza peste transversala dintr-o lovitura libera de la 30 de metri.

Formatia ieseana avea sa restabileasca egalitatea în minutele de final ale primei reprize, când Miclea primeste o pasa printre fundasii suceveni si-l învinge pe Rohetki cu un sut din centrul careului.

Raportul fortelor din teren si-a pierdut echilibrul odata cu startul actului secund, ambii antrenori au apelând dupa pauza la schimbari în cadrul echipelor. Pustii trimisi pe gazon de Marian Pana au cedat repede initiativa în fata sarjelor ofensive lansate de atacantii ieseni si nou-intratul Lamine trage un prim semnal de alarma la poarta suceveana în minutul 70 dupa ce reia cu capul în transversala o minge centrata din banda stânga. Vârful ivorean avea sa se revanseze opt minute mai târziu, când finalizeaza cu un sut la coltul scurt o actiune personala si aduce astfel victoria în tabara oaspetilor.

Cetatea: Rohetki – Streinu, Bernard, Ungureanu – Cotolan, Celpan, Onciu, Cojenel, Martin – Homneac, Colban. Antrenor: Marian Pana. Au mai intrat: Negru, Dragan, Apetri, Galearschi, Zaharie, Stanescu, Moldovan, Achim si V. Gheorghe.

Poli Iasi: Branet – Peknik, Ciobanu, Onut, Buta – Milea, Naidin – Miclea, Bersnjak, Viveiros- Bîlba. Antrenor: Ionut Popa. Au mai intrat: Plesca, Lamine, Ad. Ilie, Ignatov, Sfîrlea, M. Oprea si Kalai.


Intră acum și în grupul de