Poliția Suceava: Număr sporit de echipaje de poliție monitorizare şi îndrumare în trafic, dar şi autospeciale cu aparatură radar


Intră acum și în grupul de

Pentru ca sucevenii şi turiştii să se bucure de zilele frumoase de toamnă şi să ajungă în siguranţă la destinaţie, în perioada 22 – 24 septembrie, poliţiştii rutieri se află în teren cu un număr sporit de echipaje de monitorizare şi îndrumare în trafic dar şi autospeciale cu aparatură radar, anunță Poliția Județeană Suceava.

Sursa citată arată că şi  poliţiştii de ordine publică vor spori în acest week-end numărul de patrulări efectuate, în special în zona drumurilor publice şi în zonele în care se organizează diverse manifestări culturale, artistice şi sportive.

În fiecare zi sunt organizate acţiuni în trafic, în prima parte a zilei derulandu-se activităţi de prevenire şi combatere a accidentelor rutiere generate de viteza excesivă iar seara desfăşurându-se acţiuni pentru identificarea celor care consumă alcool şi se urcă la volan.

Poliţiştii vă recomandă să:

               – respectati limitele de viteza prevazute de lege daca doriti un plus de siguranta pentru dumneavoastra si pentru celelalte persoane aflate in autovehicul;

               – purtati centura de siguranta de fiecare data cand va deplasati cu autoturismul;

               – adaptati viteza de deplasare la starea drumului si la conditiile meteorologice;

               – daca ati consumat alcool nu va urcati la volan. Daca nu va pasa de propria persoana, ganditi-va la familia victimei.

Atenţie biciclişti :

–              Conducerea bicicletelor pe drumurile publice este permisa numai persoanelor care au implinit varsta de 14 ani si cu respectarea prevederilor legale !

–              Nu faceti slalom printre masini;

–              Evitati drumurile intens circulate;

–              Nu consumati bauturi alcoolice cand mergeti cu bicicleta;

–              Conduceti bicicleta numai pe partea dreapta a drumului in directia de mers, cat mai aproape de marginea acestuia;

Considerăm necesar a se ţine cont de aceste minime recomandări cu caracter preventiv pentru a nu ajunge în situaţia de a deveni autori sau victime ale accidentelor rutiere.


Intră acum și în grupul de