ISJ Suceava: Elevii de clasa a V-a au primit câte un compendiu pentru 8 săptămâni și manualul de educație fizică. Restul elevilor au primit majoritatea manualelor


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a achitat editurilor aproape 900 000 de lei pentru achiziţia manualelor la clasele VI-XII, distribuţia manualelor în judeţ fiind de 90 la sută din totalul comenzilor pentru aceste clase.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat pentru NewsBucovina că pentru manualele școlare necesare în anul școlar 2017/2018, instituţia a achitat editurilor 895.000 de lei pentru achiziționarea manualelor la clasele VI – XII, în procentul prevăzut de lege de 10% – 15% pentru achiziție de manuale prin retipărire și completarea stocului de carte școlară existent.

El a spus că manualele pentru clasele I –IV au fost contractate de MEN în baza comenzilor unităților școlare în valoare de 440000 lei.

Referindu-se la situaţia distribuirii manualelor în judeţul Suceava, Anuţei a spus că pentru învăţământul primar s-au distribuit sută la sută din totalul comenzilor, la clasele VI – XII s-au distribuit 90 sută din comenzi, în timp ce la clasa a V-a  a fost distribuit în școli pentru fiecare elev câte un Compendiu – material  suport care conține lecțiile pentru fiecare materie din programa școlară, valabil pentru 8 săptămâni de școală și manualul de educație fizică.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de