Ioan Stan: Suceava va obține, probabil,finanțare pentru trei cămine studențești din cele 30 din țară. Campusul universitar 2 e minunat, dar bugetul nu e fără fund


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute că Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va beneficia de trei cămine studențești ce vor fi construite prin programul guvernamental care prevede construcția unui număr de 30 de cămine studențești în țară.

„Cred că i se vor aloca trei cămine din 30. Să fie 600-700 de locuri”, a spus Ioan Stan.

El a afirmat că, probabil, Universitatea Suceava va primi trei cămine prin acest program și datorită insistenței rectorului Valentin Popa.

Ioan Stan a mai spus că pentru a avea informații suficiente în cadrul discuțiilor cu reprezentanți ai Guvernului în cadrul grupului parlamentar PSD și pentru a prezenta corect necesitatea locurilor de cazare pentru studenți în Suceava a avut câteva discuții cu rectorul USV, Valentin Popa.

În ceea ce privește posibilitatea ca Guvernul să susțină realizarea investițiilor în campusul al doilea al Universității Suceava, Ioan Stan a amintit că el este autorul legii prin care s-au alocat cele 30 de hectare pentru campusul al doilea.

„Discutând cu rectorul Popa, am văzut ce are în intenție. E minunat, dar bugetul nu e fără fund”, a spus Ioan Stan care a menționat că în țară nu e numai Suceava care are nevoie de finanțarea unor investiții.

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a depus solicitări pentru construcția de cămine studențești de 900 de locuri în Campus II din comuna Moara, dar și unul de 200 de locuri în apropierea ISU Suceava.

Compania Națională de Investiții intenționează să construiască un număr de 30 de cămine studențești în campusurile universitare din țară, iar Universitatea Suceava are cea mai mare nevoie de astfel de investiții potrivit studiului efectuat la nivel național.

Deputatul ALDE Suceava, Alexandru Băișanu, care este și conferențiar universitar, a declarat recent că Universitatea Suceava are cea mai mare rată de cereri de locuri în cămine studențești din țară, de 2,29, în timp ce Universitatea Al. I.Cuza din Iași are o rată de 1,82, Universitatea Politehnică din București de 1,17, sau Universitatea de Medicină și Farmacie din București de 1,12.

„La Suceava e cel mai mare raport de cerere și cred că este nevoie ca să fie construite cel puțin două cămine noi pentru că suntem la dublul cererii față de alte universități”, a spus Băișanu.

El a susținut că USV are nevoie de mai mult de un cămin studențesc prin programul CNI pentru a rezolva, parțial, problema lipsei locurilor de cazare pentru studenți.


Intră acum și în grupul de