Admiterea in liceu si bacalaureatul, in atentia PSD Suceava


Intră acum și în grupul de

Specialistii pe învatamânt din cadrul PSD Suceava vor lucra în perioada urmatoare la o serie de norme metodologice pe care sa le propuna conducerii centrale a partidului spre adoptare, în vederea implementarii lor în viitoarea Lege a învatamântului. Presedintele Organizatiei municipale Suceava a social-democratilor suceveni, prof. Virginel Iordache, a declarat vineri, într-o conferinta de presa, ca principalele modificari vizeaza în primul rând examenele de Bacalaureat si Admitere la liceu.

Din punctul de vedere al liderului PSD „trebuie schimbat aproape tot la cele doua capitole”, în sensul ca ceea ce se petrece acum nu face cinste învatamântului si corpului profesoral.

„Parintii elevilor vor trebui sa fie parteneri si nu simpli spectatori. La fel vor trebui implicati si profesorii în aceasta reforma”, a mai spus Iordache.

Din punctul sau de vedere, la nivelul examenelor de Bacalaureat ar trebui ca profesorii „sa nu fie schimbati dintr-o scoala în alta”, pentru a se putea mentine o scara a valorilor deja instituita în scoala respectiva. „Profesorii evaluatori trebuie sa fie din aceeasi scoala. Directorii unitatii de învatamânt trebuie sa ramâna în scoala si responsabilizati”, a spus presedintele PSD Suceava.

În opinia sa, examenele orale ar trebui sustinute în prezenta parintilor care doresc sa participe, pentru „a se elimina orice fel de discuti cu privire la ceea ce a stiut elevul sau cum a fost notat”.  

 


Intră acum și în grupul de