Lucrările de termoficare din Suceava intră în conservare până anul viitor. Primarul Ion Lungu: Mi-am luat gândul de la banii de la București


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, marți, că lucrările de reabilitare a rețelelor termice nu vor putea fi terminate în acest an în condițiile în care Guvernul nu a alocat cele 7,3 milioane de lei necesare pentru plata constructorului. Primarul a spus că până pe 15 octombrie vor fi finalizate lucrările necesare pentru asigurarea căldurii și apei calde pe timp de iarnă, urmând ca din primăvara anului viitor lucrările să fie reluate.

„Problema cea mai delicată rămâne reabilitarea rețelelor termice. Din păcate, parcă mi-am luat cumva gândul de la banii de la București că văd că nu mai vin. M-am interesat să văd dacă sunt faultat politic. Nu este adevărat, nu s-a dat niciun leu la termoficare, nimănui în țară. Sunt vreo zece orașe care ar trebui să primească bani pentru termoficare, dar n-a primit nimeni niciun leu”, a spus primarul Ion Lungu.

Ion Lungu a anunțat în cadrul comandamentului săptămânal că în cursul zilei de luni a vizitat cele trei șantiere din municipiul Suceava unde se lucrează pe partea de termoficare, arătând că în zona centrală, la Punctul Termic Parc, au fost făcute racordurile la blocuri, acestea fiind prioritare și la punctele termice Zamca și Obcini.

Primarul Sucevei a precizat că din cauza lipsei banilor lucrările au fost întârziate și astfel nu vor putea fi continuate lucrările din Zamca și Obcini.

În ceea ce privește lucrările pentru modernizarea punctului termic din Zamca, Ion Lungu a arătat că nu se vor reabilita rețelele de termoficare de pe stada Dimitrie Cantermir în acest an și a menționat că a stabilit cu constructorul să fie realizate racordurile la toate blocurile.

Cât despre lucrările din Obcini, primarul Ion Lungu a precizat că în aproximativ două săptămâni vor fi terminate lucrările începute, urmând ca lucrările care nu pot fi finalizate să fie întrerupte și conservate pentru anul viitor.

„Prioritate au în acest moment racordurile la blocuri. Chiar dacă rămânem cu străzile în urmă, mergem pe ideea că dacă mâine dimineață trebuie să dăm căldură trebuie să fim pregătiți să putem face acest lucru”, a spus Ion Lungu.

El a explicat că în jurul datei de 15 octombrie va începe furnizarea căldurii în municipiul Suceava, fapt pentru care trebuie puse în funcțiune instalațiile necesare.

(Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de