Cea de-a cincea editie a Festivalului Hutulilor din comuna Moldova Sulita


Intră acum și în grupul de

Primaria Moldova Sulita, Directia Silvica Suceava si Colegiul Prefectural Câmpulung Moldovenesc au organizat duminica cea de-a cincea editie a Festivalului Hutulilor. Locatia aleasa a fost, ca si anul trecut, Herghelia Lucina, administrata de Directia Silvica Suceava, unde sunt crescuti caii hutuli, care sunt considerati o creatie a etniei cu acelasi nume.

Printre manifestarile din cadrul Festivalului Hutulilor, în program au fost prinse atât prezentari ale obiceiurilor hutulilor, oameni ai muntelui, apropiati de padure, care le-a oferit resursele necesare vietii, cât si defilari ale celebrilor cai hutuli.

Programul a mai cuprins un concurs de cântece si dansuri folclorice, competitia fiind purtata între reprezentantii a 10 localitati din zona de munte: Moldova Sulita, Cârlibaba, Izvoarele Sucevei, Breaza, Fundu Moldovei, Pojorâta, Vama, Vatra Moldovitei si Moldovita.

Au fost invitati la manifestare reprezentantii institutiilor administrative locale si judetene, cât si cei ai Uniunii Democrate a Ucrainenilor din România, care îi reprezinta pe hutulii din zona.


Intră acum și în grupul de