Emotii mari la afisarea rezultatelor la examenul de titularizare


Intră acum și în grupul de

Candidatii la concursul national de titularizare asteptau duminica, cu sufletul la gura, rezultatul testarilor ce au avut loc miercurea trecuta. La nivelul judetului Suceava, din cei 1394 înscrisi, un numar de 1186 au fost prezenti, având la dispozitie doar 368 de locuri titularizabile. Concurenta cea mai mare a fost la istorie, unde au concurat 80 de candidati pe un loc, iar la geografie, 66 pentru un post titularizabil. Si pentru aspirantii la o catedra de româna concurenta e mare, fiind înscrisi 178 de candidati pe 26 locuri.

Ca în fiecare an, bataie mare este si pe posturile de educatoare – 108 candidati pentru 27 posturi scoase la concurs – si învatatoare – 265 dosare depuse pentru cele 32 locuri disponibile.

La engleza, doar 11 candidati din cei 115 care si-au depus dosare vor ocupa postul dorit, iar la religie, 9 din cei 39 candidati vor profesa anul scolar viitor.  
Lucrarile candidatilor, fiind vorba de 48 discipline, au fost corectate în centre universitare din tara, iar rezultatele urmau sa fie afisate duminica dupa-amiaza la Inspectoratul Scolar si la sediul scolilor unde s-au organizat centre de sustinere a examenului, respectiv Colegiul Tehnic „Petru Musat” , Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” si scolile generale nr. 5, nr.10, nr.11, toate din municipiul Suceava.

Candidatii au la dispozitie doua zile pentru a depune contestatii, urmând ca pe 23 iulie a.c. sa fie afisate rezultatele finale. Profesorii care vor obtine cel putin nota 7 la examen vor fi repartizati computerizat în baza optiunilor exprimate, pe 30 iulie. Candidatii care au absentat la examen sau care nu vor obtine minim nota 5, vor putea participa la concursul pentru suplinire din 22 august. Suplinirea se acorda pe o perioada determinata, si anume un an.  
Posturile neocupate în urma titularizarii devin netitularizabile si vor intra în urmatoarele etape ale miscarii personalului didactic – detasare la cerere si suplinire calificata. 


Intră acum și în grupul de