Abundenta de candidati la facultatile Universitatii „Stefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

Sapte elevi suceveni olimpici, absolventi de bacalaureat,  s-au înscris pâna acum la Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava, 5 dintre ei la Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor, ceilalti doi la Inginerie Mecanica si Mecatronica. Olimpicii se pot înscrie la facultate fara a sustine niciun concurs, nici macar de dosare, datorita rezultatelor obtinute la olimpiadele nationale si internationale. Alti doi candidati au primit agrementarea conducerii universitatii sucevene de a fi studenti ai acesteia, datorita faptului ca au fost premiati la competitia “Student pentru o zi”, organizata anul acesta de universitate, tocmai pentru a atrage tinerii.

Înscrierile pentru anul academic 2008-2009 au demarat la începutul saptamânii trecute, pe 14 iulie, pâna sâmbata inclusiv înscriindu-se în total 7342 candidati. Înscrierile continua si în aceasta saptamâna, însa deja se poate constata, per ansamblu, ca numarul candidatilor este aproape dublu fata de numarul de locuri fara taxa, cu taxa, învatamânt de zi si la distanta.  

Pe primul loc la numarul de înscrisi este Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica, cu 4710 candidati, pâna acum fiind 6 pe un loc. Cea mai aglomerata sectie a facultatii este Finante si Banci, unde s-au înscris 569 candidati, urmând Administratie Publica, cu 547, cea mai putin solicitata fiind Cibernetica Economica, cu 262 înscrisi.  

O alta facultate solicitata este Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor, unde s-au înscris pe parcursul saptamânii 1086 candidati, pe 289 locuri fara taxa si 240 cu taxa, cei mai multi, 229, fiind înscrisi la Calculatoare, unde sunt 42 locuri subventionate de stat si 90 cu taxa.  

Cei mai putini înscrisi sunt la Silvicultura – 98 candidati pe 47 de locuri fara taxa si 30 de locuri cu taxa si Inginerie Mecanica – 95 pe 128 de locuri fara taxa si 40 de locuri cu taxa.

Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava ofera anul acesta 878 locuri la fara taxa, 2392 cu taxa si 775 la ID. Înscrierile din aceasta sesiune s-au încheiat  pe 20 iulie, pentru facultatile Educatie Fizica si Sport si Stiinte ale Educatiei, care au probe de concurs, si se vor încheia pe 25 iulie la celelalte, rezultatele urmând sa fie afisate pe 22 iulie, la cele doua facultati mentionate, si pe 26 iulie la restul facultatilor. 


Intră acum și în grupul de