Salariatii Spitalului Judetean vor primi, din aceasta luna, sporurile si majorarile salariale prevazute de lege


Intră acum și în grupul de

Vesti bune pentru angajatii Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, care vor primi lefuri mai mari din aceasta luna. Potrivit conducerii unitatii medicale judetene, în urma negocierilor purtate cu sindicatele din ramura sanitara si a eforturilor deosebite ale departamentelor economice din structura spitalului, toti angajatii unitatii vor beneficia începând cu 1 iulie de sporurile si majorarile salariale prevazute de lege, în functie de evaluarile individuale anuale. Pentru acordarea sporurilor si majorarilor salariale, Spitalul din Suceava are nevoie lunar de 6-7 miliarde de lei vechi.

Desi are un buget subdimensionat fata de necesar, Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a cautat modalitati pentru a multumi salariatii prin acordarea sporurilor si a majorarilor salariale prevazute de lege.

Reamintim ca purtatorul de cuvânt al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Tiberiu Bradatan, a declarat saptamâna trecura ca la nivelul institutiei s-a decis realizarea unui audit intern cu 4 teme: consumul de medicamente si materiale sanitare în sectiile spitalului, prescrierea de analize medicale, gestionarea deseurilor periculoase si transportul cu ambulanta, acestea fiind domeniile identificate ca fiind cele de pe care se pot face economii ce pot permite acordarea sporurilor si majorarilor salariale prevazute de lege.

Acesta a mentionat ca, în urma auditului intern realizat cu sprijinul fostului director al CAS Suceava, Mihai Creteanu (acum sef al sectiei de Cardiologie în Spitalul Judetean), s-a constatat ca, cel putin „pe hârtie”, aceasta economie se poate realiza.

Dr. Bradatan spunea ca se spera ca acordarea tuturor drepturilor salariale sa se faca cu 1 septembrie, dar angajatii se pot considera norocosi. 


Intră acum și în grupul de