LIVE TEXT: Ședința ordinară a Consiliului Județean Suceava din 27 septembrie 2017


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judetean Suceava s-a reunit in sedinta ordinara, incepand cu ora 10. Sunt prezenti 35 din cei 37 de consilieri judeteni.

Dan Ioan Cusnir, consilier judetean:

”Rectificarea bugetara a Guvernului e o atitudine corecta fata de Suceava, mai putin cea a dvs. fata de Guvern. Mare parte din banii care au venit vor merge la DGASPC.

Nu inteleg, ne plangem ca nu sunt bani la Protectia Copilului, dar se tot fac angajari acolo.

Va atrag atentia ca prin lege trebuie sa asiguram functionarea judetului si apoi sa votam cheltuieli nesabuite. Nu sunt de acord cu reabilitarea portii de intrare in Bucovina.”

Gheorghe Flutur, presedinte CJ Suceava:

”Desi nu mai sunt ragusit, nu doresc sa intru in discutii pe aceste teme cu dvs. si cred ca trebuie sa intram intr-o cadenta a normalitatii”.

Marin-Gheorghe Nita, vicepresedinte CJ Suceava:

”La DGASPC nu s-au facut angajari noi. Prin motivarea sefilor de centre au iesit multi la pensie si trebuie ocupate posturile.”

Gheorghe Flutur:

”Astept de la Tarom niste raspunsuri pentru o cursa la Barcelona si una la Tel Aviv. Suntem in discutii si cu alti operatori, ne gandim ca trebuie sa facem ceva cu cel de al doilea terminal. Nu putem sta mereu in containerele montate acum acolo.”

Dan Ioan Cusnir:

”Cred ca vor fi multe economii la PNDL si vom putea face si aceste drumuri pentru care vreti sa facem imprumut la banci.”

Proiectul de HCJ privind contractarea unui credit pentru terminalul nou si realizarea unor drumuri judetene a fost aprobat. Suma este de 67 milioane lei.

CJ discuta un traseu dus-intors pentru pasageri la aeroport cu operator privat.

Cusnir:

”Cursele trebuie sa fie strict legate de orarul de zbor al avioanelor. In loc sa aducem pasageri, o sa ne indreptam spre piratarea transportului public din Suceava.

E un traseu care face legatura intre Sfantu Ilie si Mitocu Dragomirnei. Sunt foarte curios cati din Sfantu Ilie fac naveta la Mitoc. Baietii s-au organizat foarte bine. La fel si cel cu Trei Movile. Moara-Mereni, la fel. Si sunt multe cazuri.

As vrea sa facem un master -plan al traseelor prin Suceava si sa stim exact ce atribuim ca traseu sau nu.”

Flutur:

”Cer Comisiei de buget -finante sa faca analiza ceruta de dvs. Ce semnalati dvs., as vrea sa va intalniti de urgenta si daca sunt astfel de chestiuni sa luam rapid masuri. Sunt absolut de acord cu aceasta chestiune. Sa convocam urgent o intalnire cu cei responsabili si sa luam masurile care se impun.”

Scaunul pe care era asezat consilierul judetean Cristian Cuciureanu a cedat in timpul sedintei de plen si acesta a cazut. Alesul judetean a primit un alt scaun si a continuat sedinta.


Intră acum și în grupul de