La Universitatea „Stefan cel Mare”, invatamantul la distanta e la mare cautare


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 2000 de candidati s-au înscris pâna acum la Studii de licenta-Învatamânt la Distanta (ID),  pentru anul academic urmator, la Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava. Cei mai multi dintre candidati au ales Stiinte economice si Administratie publica, unde si-au depus dosarele 1877 absolventi de liceu. Urmeaza Istorie-Geografie, cu 89 înscrisi, Silvicultura cu 98 si Litere cu 18.

Potrivit centralizatorului, la începutul saptamânii, în a opta zi de înscrieri, îsi depusesera dosarele la ID 2052 candidati, la cele 4 facultati  care au acest tip de învatamânt. Desi se mai fac înscrieri pâna pe 24 iulie inclusiv, se constata ca la ID, numarul înscrisilor este peste dublu fata de cel al locurilor. Pentru ID, universitatea a scos anul acesta 775 locuri cu taxa.  

Si la învatamântul de zi, numarul înscrisilor creste constant, zilnic, pâna pe 21 iulie inclusiv depunându-si dosarele 7689 candidati. Aproape 70% dintre ei, adica  5091, s-au înscris la Stiinte Economice si Administratie Publica, fiind deja aproape 7 pe loc.

Reamintim ca Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava ofera anul acesta 878 locuri fara taxa, 2392 cu taxa si 775 la ID. Înscrierile din aceasta sesiune, mai putin pentru facultatile Educatie fizica si sport, unde s-au încheiat deja,  continua pâna pe 25 iulie, la celelalte, rezultatele urmând sa fie afisate pe 26 iulie. 


Intră acum și în grupul de