Doua femei ce veneau de la camp, ucise de un trasnet intr-o troita


Intră acum și în grupul de

Din stramosi se stie ca în „cele trei zile ale lui Ilie”, respectiv zilele de 20, 21 si 22 ale lunii iulie, când crestinii ortodocsi ar trebui sa sarbatoreasca Sf. Ilie, Ilie Palie si Foca, nu este bine sa faci munci grele, ci sa te rogi pentru ca Sf. Ilie sa te fereasca de foc. Se pare ca aceasta traditie a fost ignorata de doua femei din localitatea suceveana Mazanaesti, care de „Ilie Palie”, în loc de rugaciuni au preferat munca câmpului. Din nefericire pentru ele, si-au primit „pedeapsa divina” chiar în troita în care se adapostisera.  

Luni, în jurul orei 17.30, P. VALERIA, în vârsta de 65 ani si C. IULIA, în vârsta de 45 ani, ambele din satul Mazanaesti comuna Dragoiesti, se întorceau de pe câmp si în locul numit „Dealul Postei”, situat pe raza satului Mazanaesti, au fost surprinse de ploaie. Cele doua s-au adapostit într-o troita confectionata din lemn, timp în care au fost lovite de trasnet, decedând pe loc.

La fata locului s-a deplasat echipa operativa a IPJ Suceava, care a gasit trupurile ce prezentau arsuri pe toata suprafata lor.


Intră acum și în grupul de