Cupa Challenge : Duel latin in Cupa Challenge


Intră acum și în grupul de

Sortii au decis. Echipa locala de handbal, CS Universitatea Suceava va înfrunta formatia italiana Bologna United Handball în turul a III-lea din Cupa Challenge. Elevii lui Petru Ghervan si Leonard Bibirig îsi vor face debutul în cupele europene într-o dubla mansa programata în zilele de 15/16 noiembrie, respectiv 22/23 noiembrie, ordinea meciurilor urmând sa fie stabilita în perioada urmatoare.

Antrenorul Petru Ghervan s-a declarat multumit de rezultatul tragerii la sorti, însa a atras atentia asupra cresterii în valoare pe care l-a prezentat handbalul italian în ultimii ani. „Este un adversar despre care recunosc ca nu stiu foarte multe detalii. Cel mai important lucru este sa privim cu echilibru acest moment si sa acumulam cât mai multe informatii despre cei de la Bologna”, a declarat tehnicianul Universitatii. În schimb, antrenorul-jucator Leonard Bibirig a estimat la 50% sansele de calificare ale formatiei sucevene.

Bologna UH este cotata cu a 15-a sansa la cucerirea trofeului, echipa din Peninsula fiind o prezenta constanta a întrecerilor europene, dupa ce în ultimele sezoane a bifat trei participari consecutive în Cupa Cupelor.

Înfiintata în 1969, Bologna UH evolueaza în culorile ros-albastru si se are în componenta lotului jucatori de cinci nationalitati diferite: italiana, ceha, croata, lituaniana si macedoneana.

UCM Resita si Stiinta Bacau, celelalte doua reprezentante ale României în Cupa Challenge, îsi vor afla adversarii din turul a III-lea abia dupa disputarea meciurilor din cadrul grupelor fazei secunde.


Intră acum și în grupul de