Prima Medical „tine mortis” sa lase pacientii Spitalului Judetean fara RMN


Intră acum și în grupul de

Dupa ce saptamâna trecuta Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a primit de la Comisia Nationala de Solutionare a Contestatiilor un document prin care se anunta ca a fost respinsa contestatia formulata de SC Prima Medical Bucuresti privind licitatia organizata de unitatea medicala judeteana  pentru închirierea unui spatiu de 116 mp si dotarea cu un aparat de rezonanta magnetica nucleara (RMN) pe acel spatiu, decizia forului central a fost contestata , iar unitatea spitaliceasca actionata în instanta.

„Am fost înstiintati ca avem termen de judecata pe data de 14 august. În momentul de fata sunt suspendate toate procedurile. Din câte am înteles firma Prima Medical a angajat o firma de avocatura foarte puternica. Este clara intentia de a ne face sa platim pentru ca ei nu au putut îndeplini conditiile din caietul de sarcini. Vom contacta si Consiliul Judetean, în a carui administrare se afla institutia, pentru a stabili o strategie de aparare”, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinte de presa, purtatorul de cuvânt al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Tiberiu Bradatan. Acesta a precizat ca este pusa în discutie anularea completa a actiunii de licitare, dar ulterior se va reveni cu o alta, care sa contina termeni mult mai clar stipulati, inatacabili din punct de vedere juridic.

În aceste conditii, pacientii unitatii medicale judetene vor fi privati în continuare de accesul la un diagnostic precis dat de un asemenea aparat performant cel putin înca jumatate de an. „Chiar daca vom relua totul de la început, va dura mult timp pâna va exista RMN la spitalul judetean. Un asemenea aparat nu îl comanzi si el vine de pe stoc. El este asamblat abia în momentul în care se face comanda”, a mentionat dr. Bradatan.    

Reamintim ca saptamâna trecuta, Comisia Nationala de Solutionare a Contestatiilor anunta institutia medicala judeteana suceveana ca „se respinge ca neadmisibila contestatia SC Prima Medical Bucuresti în contradictoriu cu Spitalul Judetean Sf. Ioan cel Nou”. „Ei au contestat licitatia în baza cu totul altei legi decât s-a realizat. În raspunsul venit de la Comisie, se mentioneaza ca procedura în cauza nu este de achizitie publica, si în consecinta nu au dreptate. Se închiriaza doar un spatiu, iar firma care îl câstiga are obligatia de a aduce un RMN performant si specialisti. Nu noi achizitionam aparatul. Licitatia nu se organizeaza în baza OUG nr.34/2006, ci a Legii nr. 213/1998”, a precizat dr. Bradatan.

SC Prima Medical considera ca, criteriile impuse de Spitalul Judetean Suceava  prin caietul de sarcini, respectiv un aparat RMN performant si obligativitatea existentei unor specialisti care sa deserveasca în mod permanent pacientii, nu sunt admisibile. 


Intră acum și în grupul de