Inscrierile continua la Universitatea „Stefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

La Universitatea “Stefan cel mare Suceava” s-au înscris pâna marti inclusiv, 11 olimpici si 13 elevi premiati la concursul “Student pentru o zi”, acestia având locul asigurat la institutia de învatamânt superior. Dintre cei cu rezultate meritorii la olimpiade, 8 s-au înscris la Facultatea de Inginerie Electrica, 2 la Inginerie Mecanica si 1 la Stiintele Educatiei. Dintre absolventii de liceu care s-au evidentiat la “Student pentru o zi”, câte 4 s-au înscris la Inginerie Electrica si Litere, 3 la Istorie-Geografie, iar 2 la Stiinte Economice si Administratie Publica.

La nivelul universitatii sucevene, pâna pe 22 iulie, 8237 candidati erau înscrisi la învatamântul de zi, cu taxa si fara taxa, din care 5421 la Stiinte Economice si Administratie. La aceasta facultate, numarul candidatilor pe un loc se apropie de 8.

Candidatii la facultatile Stiinte ale Educatiei si respectiv Educatie Fizica si Sport au scapat de emotii, rezultatele fiind afisate marti. La Sport au participat la admitere 114 candidati si au reusit 113. Nota maxima de intrare la aceasta facultate a fost 9,61, iar minima 5,33.

La Stiintele Educatiei s-au înscris 160 candidati, doar 87 fiind admisi. Nota minima de intrare la aceasta facultate a fost 5,70, iar maxima 9,56.

La cele doua facultati mentionate, candidatii au trebuit sa treaca prin proba practica: una sportiva, la alegere între atletism, baschet, fotbal, volei, rugby, gimnastica, handbal, lupte si test motric, respectiv cea de aptitudini vocationale.

La fiecare din cele doua facultati au mai ramas câte 55 locuri pentru sesiunea din toamna.

La celelalte facultati, înscrierile continua pâna pe 25 iulie, inclusiv. 


Intră acum și în grupul de