Suceava risca fenomenul NAPOLI


Intră acum și în grupul de

Locuitorii orasului Napoli, din Italia, au avut parte de o adevarata telenovela în privinta modului în care si-au gestionat problema deseurilor menajere. Napoli a fost sufocat de gunoaiele oamenilor care plateau impozite si taxe. Si italienii au reactionat violent, cu proteste de strada si tot tacâmul.

Daca actuala conducere PD-L a Consiliului Judetean Suceava si a Primariei Suceava, care e tot PD-L, nu va face foarte rapid ceva în sensul rezolvarii problemei gropii de gunoi a municipiului resedinta de judet, va fi „deranj mare”. Si stiti de ce? Pentru ca Uniunea Europeana tot îsi raceste gura de pomana de vreo trei ani ca în data de 31 decembrie 2008, groapa de gunoi a Sucevei va trebui închisa. Si cam atât. Nimeni nu a facut nimic. Sau mai bine zis, s-a tot discutat pe marginea problemei, dar nici o decizie importanta nu a fost luata. Ba nu! Mint! S-a decis, undeva prin 2006, ca cei mai pertinenti în ale gândirii pe marginea managementului gunoiului menajer sunt doi oameni grei, la acea vreme, din administratia judeteana.

E vorba despre prefectul (pe atunci) Orest Onofrei si de vicepresedintele PD (pe atunci) al Consiliului Judetean, Eugen Uricec. Cei doi s-au dat de trei ori peste cap, s-au transformat în manageri de proiecte si au hotarât sa cheme vreo doi primari la o sedinta, sa le explice ca sefii pe problema gropilor ecologice de gunoi sunt ei. Si cam atât. Ce ati auzit sau citit dumneavoastra despre solutiile gasite de cei doi, atât am auzit sau citit si eu. Pâna una alta, problema a fost preluata de primarul municipiului resedinta de judet, Ion Lungu si de vicepresedintele CJ, Daniel Cadariu. Daca ce cei doi vor pricepe pericolul ce ne paste peste 6 luni, e posibil sa mai gasim o solutie.

Daca nu, pregatiti-va de ce e mai rau, adica de gunoaie buluc pe strazile Sucevei, de ghene de gunoi neridicate de luni de zile, adica de un al doilea Napoli, la proportiile Sucevei. Si ar fi pacat! Pentru ca Suceava are acum atâtea probleme mult „mai interesante” de rezolvat, cum ar fi canalizarea, traficul sufocat de smecherii cu masini de fitze, haosul din urbanism si pretul la gigacaloria din iarna care vine. Ar fi prea mare concurenta! Parerea mea…. de umil platitor de taxe si impozite la Primaria Suceava. Apropos, stiti câti bani platiti anual pentru ca lucrurile în Suceava sa intre în normalitate? Nu sa devina extraordinare, sa fie pur si simplu normale!!! Nu stiti… Si acesta e cu adevarat cel mai mare pacat al contribuabilului sucevean – ca nu se pricepe sa întrebe ce face Primaria cu banii sai. Dar timpul nu-i pierdut…

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de