Handbal, CSU Suceava : Sala LPS a fost inspectata de autoritatile locale


Intră acum și în grupul de

Reprezentantii Primariei Suceava, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si Autoritatii de Sanatate Publica Suceava au efectuat marti o inspectie la Liceul cu Program Sportiv, pentru a studia conditiile pe care trebuie sa le îndeplineasca sala de sport a complexului în perspectiva gazduirii viitoarelor meciuri pe care echipa locala de handbal, CS Universitatea, urmeaza sa le dispute în Cupa Challenge.

În urma controlului s-a constatat necesitatea efectuarii mai multor modernizari la baza sportiva, printre problemele luate în discutie fiind montarea unor scaune de plastic în tribune si împartirea acestora pe sectoare, amenajarea unor vestiare pentru arbitri si jucatori la standardele impuse de Federatia Europeana de Handbal, construirea unor toalete pentru  public, amenajarea unei parcari auto, precum si înlocuirea instalatiei de iluminat a salii, ultima chestiune fiind si prima tinta a oficialilor suceveni.

“Specialistii vor face niste calcule estimative asupra costurilor lucrarilor ce ne vor fi comunicate în urmatoarele zile. La o prima vedere, sistemul de iluminat a salii trebuie înlocuit în totalitate. Restul de îmbunatatiri pot fi duse mai usor la bun sfârsit, desigur, în masura în care vom beneficia de banii necesari acestor modernizari”, a precizat antrenorul Petru Ghervan. Oficialii suceveni au subliniat si necesitatea eliberarii de bilete, abonamente sau invitatii pentru accesul spectatorilor în tribune, precum si montarea unor ecrane video în afara salii pentru fanii care nu vor putea asista „pe viu” la meciurile favoritilor.

Primarul Ion Lungu s-a angajat saptamâna trecuta ca municipalitatea sa suporte costul modernizarilor de la sala LPS si sa demareze efectiv lucrarile odata cu definitivarea listei de probleme. Reactia tardiva a executivului local i-a determinat însa pe oficialii universitari sa amâne pentru sfârsitul lunii iulie o prima inspectie a Federatiei Române de Handbal la complexul sportiv sucevean. Tehnicianul Petru Ghervan a precizat ca, pâna la 25 iulie, echipele participante în Cupa Challenge trebuie sa trimita catre Federatia Europeana de specialitate un prim set de fotografii cu baza sportiva care va gazdui jocurile competitiei, pentru ca, la jumatatea lunii august, sa aiba loc un control propriu-zis al salii de catre un reprezentant al EHF.

Oficialii clubului universitar spera sa obtina un ragaz de o luna din partea forului european, astfel încât termenul de finalizare al lucrarilor sa fie prelungit pâna la startul întrecerii interne, primul meci de pe teren propriu al handbalistilor suceveni fiind programat pe 12 septembrie. “Sper ca federatia europeana sa accepte data propusa de noi pentru terminarea lucrarilor si sa înteleaga ca handbalul are numai de câstigat daca este jucat în fata propriilor suporteri. Modernizarile va aduce beneficii tuturor celor care organizeaza manifestatii sportive si, în special, Liceului cu Program Sportiv. În acest moment sunt însa mai multe nereguli în legatura cu locul de desfasurare a meciurilor noastre de pe teren propriu pentru ca nu îndeplinim nici macar criteriile de omologare pentru Liga Nationala. Si acolo avem probleme”, a accentuat tehnicianul Petru Ghervan.  

CS Universitatea va debuta în Cupa Challenge la jumatatea lunii noiembrie într-o dubla mansa cu formatia italiana UH Bologna.


Intră acum și în grupul de