Poliția Județeană Suceava are un deficit de personal de 24 la sută. Șeful IPJ Suceava, comisar șef Toader Buliga susține că se reușește acoperirea zonelor vulnerabile și că Poliția își face datoria


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava are în prezent un deficit de personal de 24 la sută, a declarat, marți, într-o conferință de presă, împuternicitul la conducerea IPJ Suceava, comisar șef de poliție Toader Buliga, care a subliniat că și în aceste condiții Poliția își face datoria și acoperă zonele vulnerabile.

Buliga a spus că de la începutul anului și până în prezent au plecat prin pensionare 93 de polițiști din care 17 ofițeri, iar în momentul de față deficitul de personal este de 24 la sută.

„E mare, dar în momentul de față, cu personalul existent, reușim să acoperim zonele vulnerabile și să ne facem datoria”, a spus șeful IPJ Suceava.

El a arătat că în ceea ce privește sistemul de organizare a sistemului polițienesc în mediul rural, sunt polițiști în fiecare comunitate locală care asigură legătura cu comunitatea în intervalul 8-16, iar în ceea ce privește intervenția la evenimente, aceasta se asigură de echipe de doi lucrători pe întreaga rază a secției de poliție rurală fiind secții de poliție unde, pe același interval există două echipe.

Toader Buliga a spus că pot interveni, cu titlu de execepție, situații în care în același moment echipa respectivă e angrenată în soluționarea altui eveniment semnalat.

„Am stat de vorbă și cu primarii și a fost făcută o diagnoză prin șefii ierarhici care, în ultimele trei săptămâni, au luat legătura cu toți primarii privind modul de colaborare și celelalte aspecte ce se impun să fie corectate în dinamică, iar unde a fost cazul au fost făcute delegări”, a explicat Buliga.

Întrebat dacă lipsa unei conduceri stabile a Inspectoratului Județean de Poliție este o vulnerabiliate, acesta a infirmat și susține că activitatea este în parametri normali.

„Nu putem admite faptul că este o vulnerabilitate. Chiar dacă se depun eforturi suplimentare, atât din partea mea cât și a colegilor șefi de servicii, activitatea este în parametri normali și ne facem datoria pe mai departe”, a spus Toader Buliga.

El a arătat că aspectele legate de numirile în funcție de conducere este de competență superioară și că nu are date, până acum, privind organizarea unui concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere.


Intră acum și în grupul de